Враца. Преди близо 1 година стартирахме съвместната инициатива на министерствата

...
Враца. Преди близо 1 година стартирахме съвместната инициатива на министерствата
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: Важно е инициативата за винено-кулинарни дестинации да има своето продължение на местно ниво и сред бизнеса

Враца. „ Преди близо 1 година стартирахме взаимната самодейност на министерствата на земеделието и на туризма за 12 винено-кулинарни дестинации. Проведохме 6 районни кръгли маси в Банско, Пловдив, Бургас, Габрово, Кърджали и Враца. Участваха над 400 представители на земеделския и туристическия бранш. Сега е значимо самодейността да има своето продължение на локално равнище и измежду бизнеса “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на полемика във Враца, на която бяха показани последните 2 дестинации – „ Златия “ и „ Мизия “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Той разгласи, че идващия брой на „ Държавен вестник “ ще бъде оповестена наредбата за новата стратегия за лозаро-винарския бранш, по която за идващия програмен интервал има планувани 134 млн. евро.
„ Храните и кулинарията е в топ 3 при избора на хората за туристическа дестинация ", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. С развиването на самодейността „ Сподели България “ за 12 винено-кулинарни дестинации се цели повишение на туризма навътре в страната и в така наречен крила на сезоните – отвън дейния летен и зимен интервал.
В разискването във Враца се включи и изпълнителният шеф на организацията по лозата и виното Красимир Коев. Той описа за опциите за финансиране на бранша по новата стратегия. В България има 266 винарни, от които 72 са с непознати вложения.
Сред участниците в разискването на дестинациите „ Златия “ и „ Мизия “ бяха още кметът на община Враца Калин Каменов, регионалният шеф Малина Николова, кметове на обитаеми места от района, аграрни и винопроизводители, хотелиери и ресторантьори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР