Вратарят с български корени Александър Георгиев спаси рекордните си за

...
Вратарят с български корени Александър Георгиев спаси рекордните си за
Коментари Харесай

Сашо Георгиев спаси 44 удара за НЙ Рейнджърс и записа първи мач без допуснат гол този сезон в НХЛ

Вратарят с български корени Александър Георгиев избави рекордните си за сезона 44 удара и записа седми мач в кариерата си без позволен гол за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 2:0 като посетител на Каролина в Националната хокейна лига.

Георгиев, който стартира като титуляр на вратата на Рейнджърс едвам за повторно в последните пет мача, реализира първа победа при посещение от 8 януари насам. Това е първи „ шътаут “ за родения в Русе съветски пазач от година насам.

Крис Крайдър и Франк Ватрано вкараха головете за триумфа, с който нюйоркчани се приближиха на две точки от водача в Столичната дивизия Каролина.

Другият отбор от Ню Йорк – Айлендърс, загуби при гостуването на Филаделфия с 1:2. Кевин Хейс вкара и двата гола за успеха за Флайърс, а за Айлендърс прецизен беше Кейси Сизикас.

Далас победи Вашингтон с 3:2 в друга среща от тази нощ. Рууп Хинц вкара два гола при числено предимство, а един път се разписа Александър Радулов за триумфа на Старс.

За Вашингтон гол номер 40 през сезона осъществя Алекс Овечкин, с което изравни именития Уейн Грецки. Двамата са единствените в историята на НХЛ, вкарвали по 40 гола в 12 сезона.

Едно попадение за Вашингтон осъществя и Дмитрий Орлов.

Уинипег реализира трета победа в последните си четири мача след триумф с 6:4 над Чикаго. Дженсън Харкинс вкара два гола, а Кайл Конър означи 39-ото си попадение за сезона за триумфа, с който Джетс резервира шансове за класиране в плейофите.

Сан Хосе прекъсна серия от три следващи загуби след победа над Аризона с 4:2. Ноа Грегор вкара основния трети гол в последната третина, с който Сан Хосе поведе с 3:2, а по-късно Рудолфс Балсерс добави четвърти за крайното 4:2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР