Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов прекрати своята състезателна кариера,

...
Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов прекрати своята състезателна кариера,
Коментари Харесай

Илко Пиргов: Надявам се да ме запомнят като добър човек

Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов приключи своята спортна кариера, като игра в своя бенефис, в който пропусна и дузпа. Самият той разяснява някои забавни обстоятелства към своята кариера, както и къде се е чувствал най-добре.

" Нещата в живота се случват по този начин, както би трябвало. Дузпата е без значение. Може би щях да бъда малко по-щастлив, в случай че бях вкарал. Най-важният мач за мен беше финалът с ЦСКА, извоюван от нас с дузпи. Благодаря на почитателите на Локомотив. Те постоянно са обичали доста футболистите и са го показвали. Усещах любовта на последователите даже по улиците. Благодаря за това, което демонстрираха към мен и се надявам да ме запомнят като добър човек ", стартира Илко Пиргов.

" Завърших състезателен мениджмънт и имам УЕФА Б лиценз, както и вратарски лиценз. Подготвен съм за този миг. Ще давам отговор за вратарите и методиката на Локомотив. Надявам се да бъда потребен и да подобрим работата върху школата и най-много върху вратарите ", продължи той.

" Иска ми се след години да излезе доста добър вратар на Локомотив, който да си е наш. Първият мач е доста тежък постоянно. Особено в този момент е дерби против Ботев. С новите попълнения се надяваме да изглеждаме по-добре от предишния сезон, нека и да имаме шанс, с цел да се класираме за евротурнирите. Миро Митев ме откри за мъжкия футбол и ми даде пътя. Румен Ненов също доста ми оказа помощ да се приспособявам към играта. Те оказаха най-голямо въздействие върху моята кариера. Краси Колев също ми даде късмет ", добави стражът.

" Шампион съм с ЦСКА, само че тогава имах 7-8 мача и влизах на моменти, а и бях дребен. Тук, в Локомотив, си бях на мястото и си бях у дома. Щастлив съм, че съумях да оказа помощ на тима да завоюва титли, пък и да зарадваме почитателите ", приключи Пиргов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР