Вратарят на Етър Велико Търново Христо Иванов ще дебютира за

...
Вратарят на Етър Велико Търново Христо Иванов ще дебютира за
Коментари Харесай

България с вратар дебютант срещу Ирландия

Вратарят на Етър Велико Търново Христо Иванов ще дебютира за националния тим на България в другарската среща с Ирландия, която ще се играе през днешния ден в Дъблин, оповестява БНР. Това стана ясно от конференцията на националния селекционер Красимир Балъков, на която бе и стражът. Преди време Балъков беше треньор на Етър, който е и родният му клуб. Контролата на ст. " Авива " в Дъблин е довечера от 21,45 ч (б.в.) и ще бъде излъчен директно по БНТ3.

" Ще бъде огромна чест за мен да дебютирам за националния тим ", сподели 37-годишният вратар.  " Мисля, че сега съм в една идеална възраст за това. Не считам, че съм прекомерно остарял. Радостен съм от обстоятелството, че имам опция да играя за България и нямам самообладание това да се случи. Да защитаваш цветовете на родината си е огромно достижение във всеки един спорт и това е огромно самопризнание за мен ", разяснява Иванов.

Старши треньорът на националния тим на България Красимир Балъков съобщи, че ще употребява този дуел и оставащите три от квалификациите за Евро 2020, с цел да даде късмет на играчите да покажат качествата и това, че на тях може да се разчита в възможните плейофи в Лигата на нациите напролет.

" Имаме една цел, която сме я споделили на футболистите - надяваме се през Лигата на нациите да ни се отвори късмет да играем плейофи за класиране на европейското състезание. Играчите знаят, че ще използваме мачовете до края на квалификациите, с цел да се подготвим по най-хубавия метод за тези срещи. Трябва да забележим кой е подготвен да се вложи и да демонстрира най-хубавото от себе си, с цел да бъдем подготвени, в случай че ни се отвори късмет да се класираме за европейското състезание на пролет ", сподели Балъков.

" Трябва да вършим по-малко самостоятелни неточности и да бъдем по-концентрирани пред вратата на съперника, тъй като против Англия не успяхме да сториим това. В ирландския тим ми харесва това, че има огромно предпочитание и огромно вложение от страна на футболистите. Те играят с друга система, която могат да трансформират в хода на срещата и това демонстрира, че имат задоволително надарени играчи ", добави още националният селекционер.

" В състава няма контузени, всички са на линия. Днес чакам да упражняват и тези, които през вчерашния ден бяха на по-лек режим. Ще има много нови измежду титулярите, най-вече играчи от чужбина, тъй като желая да ги видя по какъв начин се показват. Играчите от българското състезание имаме по-добра опция да ги следим. Очаквам да срещнем един стилен тим, който атакува със самочувствие и знае по какъв начин да употребява пространствата сред линиите. Срещу Англия направихме пропуски, които можеха да трансформират изхода на срещата. Мисля, че до 55-ата минута някъде седяхме по най-хубавия метод. Правехме това, което е допустимо съгласно качествата ни. За мен би било наслаждение да предпочитам от 50-60 играчи за националния тим, само че я нямам тази опция. Затова търсим играчи, които играят в клубните си тимове. Включването на Бодуров против Англия бе напълно мое решение. Жалко, че направи дузпа, само че това се случва. Нормално е играчите да бъркат, просто тъй като футболът в България е друг от този, който се играе в развитите европейски страни. Загубите тежат на всички ни, само че в случай че продължим работата си в насоката, в която сме тръгнали, успехите ще дойдат ", разяснява Балъков.

Запитан за упованията си за утрешния мач някогашният национал сподели: " Очаквам доста нападателен съперник на следващия ден вечер и отбор, който няма да се помири, даже и резултатът да е отрицателен за него. "

Балъков бе помолен да разяснява и неналичието на гении в родния футбол по отношение на националния отбор отпреди 25 години.
" Нещо куца в цялата ни клубна система. Трябва да имаме една идея, с която да работят най-малко 80-90 % от ДЮШ тимове в страната. В момента всеки работи за себе си и по собствен метод, има някакъв напълно, напълно повърхност проект и това не е добре за развиването на младите ", сподели някогашният полузащитник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР