Връщаме празен мандат, това заяви вицепремиерът и министър на външните

...
Връщаме празен мандат, това заяви вицепремиерът и министър на външните
Коментари Харесай

Мария Габриел: Връщаме празен мандат

Връщаме празен мандат, това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел пред публицисти. По думите ѝ с ПП-ДБ имат фундаментално разграничение във връзка с това ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник.

„ Още през цялото време на договарянията се включихме добрoнамерено и градивно. Не говорихме през медиите и не изпращахме изборно информация в унисон с европейските практики. Още след първия кръг договаряния стана ясно, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имаме общи точки, само че и разлики. За нас България има потребност от непоклатимост, само че тя би трябвало да се гради на общи правила и споделена отговорност, което значи цялостен мандат, ясни цели, равнопоставеност в ръководството “, сподели Габриел. 

„ Малко преди началото на договарянията първата смяна пристигна с искане за смяна с ротацията, тя бе обвързвана с поста министър-председател, министър на външните работи. След това ми бе изпратен меморандум, до момента в който пътувам. Говорих с парламентарната група и излязохме със съглашение. Отначалото ясно съм декларирала какво е недопустимо за мен в този меморандум. След това се организира спор в Народно събрание, тогава пристигна оставката. Нищо не постановяваше оставката до момента в който не бяхме изговорили детайлите. Стигнахме и до миг, в който поставихме нашето съглашение “, сподели вицепремиерът и външен министър в оставка.

По думите на Мария Габриел ГЕРБ и ПП-ДБ нямат разногласия за регулатори, правосъдна промяна, битка с корупцията. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР