Връщам се с амбиция и мотивация Левски да печели титли

...
Връщам се с амбиция и мотивация Левски да печели титли
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Връщам се с амбиция и мотивация Левски да печели титли и купи

Връщам се с упоритост и мотивация Левски да печели трофеи и купи. Това съобщи завърналият се на „ Герена “ Ивелин Попов на формалното си показване като ново попълнение на „ сините “.

Попето е младеж на столичния гранд и дойде от съветския Сочи, където ще приключи на второ място в крайното класиране на съветския шампионат.

Той съобщи, че не е имал никакви съмнения дали да одобри предлагането на старши треньора Станимир Стоилов и че когато става въпрос за Левски, парите нямат безусловно никакво значение.

„ Първият контакт го осъществихме със старши треньора Станимир Стоилов ноември месец. Никакви съмнения, никакви мисли не е имало да приема предлагането. Конкретният отговор към този момент го бях дал края на март, началото на април. Минаха към 17 години – въпреки всичко, знаете, че на 17 години мислиш по един напълно друг метод. Тогава може би съм желал да ми се даде по-бързо късмет – когато си млад, бързаш, кръвта ти кипи. Така се е получило, моят път до момента мисля, че съм си го извървял удачно – Левски го е имало през това време и ще го има постоянно. Връщам се с упоритост и мотивация Левски да е доста мощен тим, да печели трофеи и купи, да играе в Европа “, стартира Попето.

„ Имам упоритост да се потвърдя на сегашните треньори и ръководители, също по този начин почитателите, които крепят тима сега. Много неща – доста история, доста другари левскари, които ме срещат с това по какъв начин стоят нещата от вътрешната страна. Даже имам преживелица за мача с Лудогорец – човек, който е желал да продаде два билета, само че в последна сметка са били купени. През годините съм се старал да си подредя къщичката. Парите нямат безусловно никакво значение, когато става въпрос за Левски. 12 години в чужбина, това е 12 години лагер. Ставаш боец и тук ще продължи да бъде по този начин – аз съм родител, мъж, брачен партньор. Влизам си в същия коловоз както в чужбина, с тази разлика, че тук имам другари и познати. По принцип ги познавам всички, извънредно съм благополучен, че със Сочи ще приключим на второ място, а новият ми клуб е притежател на Купата на България. Всички, цялото семейство, татко ми, жена ми са щастливи. Не желая, само че като приказваме за Левски то ти трепва под лъжичката. Не желая да рева, само че всички са щастливи “, добави през сълзи някогашният национал.

„ Аз доста пъти съм казвал, сменял съм доста треньори – казвал съм, че Станимир Стоилов е един от хората, от които съм научил най-вече. Той ти оказва помощ за цялостен живот, доста са факторите – просто ориста си знае работата и се веселя, че по този начин се случи. Потенциалът ми се вижда, че на нито един пост не отстъпваме на другите тимове. Левски е в една прелестна серия от победи и игри, откровено се надявам, че тимът ще наподобява още по-солидно. Оферти имах, да, няколко. Със сигурност, всички знаете, че финансовото положение на Левски не е цветущо. Не съм разглеждал другите предложения. Когато Станимир Стоилов ти се обади, това е огромна чест. Позицията ми на терена не сме я обсъждали, играл съм на всяка позиция без централен бранител – за Станимир Стоилов и Левски ще направя доста повече, в сравнение с съм правил в чужбина. Когато в треньорската съблекалня, на няколко метра има футболисти, които са печелили безусловно всички, задачите и упоритостите на нас футболистите не могат да се разграничават на тези, които са до нас. Все още не се знае, тъй като има още два кръга до края на шампионата. Други тимове не са ме търсили “, увери той, разяснявайки и възможния си пост на терена.

„ За брачната половинка ми не знам, само че мисля, че няма желание да се връща на сцената. Моят апетит за триумфи е доста огромен, желая да сбъдна своя фантазия, на фамилията си – имам стотици другари, които желаеха да се върна тук. Аз съм задължен и го желая да има трофеи, купи, наслада, обич, тъй като тази обич крепи Левски. Понякога любовта и позитивната сила значат доста повече от парите. Разбира се, аз още през вчерашния ден се появих в съблекалнята. Най-радващото е, че младите момчета тук желаят да прогресират и да се развиват. Винаги съм подготвен за препоръки. Футболист е едно, треньор е напълно друго. Аз обичам да играя в центъра на терена – съгласно мен най-добре се усещам там, само че всеки треньор преценя за даден мач. Дали други футболисти биха се върнали в Левски? Нямам визия. Да, с ЦСКА Москва играехме, имах неизлекувана травма на десния прасец – 20-та минута се получи едно разтежение, докторите споделиха, че до 3-4 седмици ще бъда подготвен. Искам да благодаря на Сочи, че ми влязоха в състояние и ми разрешиха да се церя тук в България “.

Попов показа, че е бил подготвен да помогне на националния тим, само че не е бил издирван от селекционера Ясен Петров, като разкри още, че е имал съществени предложения преди и от Лудогорец, и от Левски, когато притежател беше Васил Божков.

„ Искам след няколко дни отново да създадем конференция и да се усещам съумял с триумфите на Левски. До момента, в случай че приказваме, мисля, че съм се справил. Всичко си е в неговата глава, в случай че желае ние с мама постоянно ще му оказваме помощ. Той си треньора в Септември. В чужбина по по-различен метод се тренира, самият метод на живот е друг. Тези години ми се отразиха добре, тъй като нямах проблеми с килограми. Най-тежката си травма получих на 32 години. За националния тим, 2019 година, когато изиграх последния си мач, споделих, че давам път на младите. Ясен Петров ми сподели, че с „ каквото можем, ще си бъдем потребни “. Казах, че съм подготвен да оказа помощ, само че търсене не е имало към мен. За Лудогорец преди години имаше сериозна оферта, само че няма смисъл да се връщаме обратно. И от господин Божков, когато беше още на „ Герена “, умопомрачителни числа, само че мисля, че в този момент е точният миг “, приключи той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР