Враждата между котки и кучета е световноизвестна и мнозина смятат,

...
Враждата между котки и кучета е световноизвестна и мнозина смятат,
Коментари Харесай

Могат ли кучетата и котките да бъдат приятели?

Враждата сред котки и кучета е световноизвестна и мнозина считат, че двата типа не могат да се схващат, тъй като са прекомерно разнообразни. Прочетете по-нататък, с цел да узнаете аргументите за това да не се харесват като цяло и разберете дружно с дали е допустимо да бъдат другари.
Прочетете още
Враждата сред кучета и котки е известна по целия свят. Описвана е неведнъж в карикатури и филми. Вероятно сте чували и израза „ карат се като куче и котка “. Много хора считат, че двата типа не могат да се схващат и че това е заради простата причина, че са прекомерно разнообразни едни от други, защото кучетата са буйни и цялостни с сила, до момента в който котките са независими същества, които избират тишината и спокойствието. Но каква е действителната причина за конфликта сред тях и, по-важното – могат ли в миналото да се схванат? Прочетете по-нататък, с цел да откриете опцията за другарство сред кучета и котки и да разберете аргументите за това характерите им нормално да са в конфликт.
Смесени послания
Въпреки че от време на време противоположностите се притеглят, не наподобява това да важи за кучетата и котките. Основното нещо, което пречи на хармоничното другарство сред тях, е, че езикът на тялото на кучето и този на котката постоянно значат нещо друго. При кучетата високо вдигнати глава и опашка значат, че провокират другия субект, до момента в който при котките това постоянно е сигнал, че желаят да се сприятелят. Махане с опашка също значи противоположни неща при двата типа. Размахването на опашката напред-назад може да значи щастливо и въодушевено куче, само че и доста ядосана котка. Понеже езикът на тялото им е толкоз друг, те постоянно поясняват неправилно държанието едни на други, резултатът от което са доста одрани носове и уплашени и комплицирани кучета и котки. Това обаче не значи, че са несъвместими по природа, просто би трябвало да бъдат осведомени деликатно в среда, в която да могат да свикнат с разликите си. 

И по този начин, по какъв начин да помогнете на кучето и котката си да си станат другари?Първите усещания са извънредно значими. За да станат вашите куче и котка другари, номерът е да ги запознаете по верния метод. По природа котките не са склонни да простят и надали ще дадат втори късмет на обстановката, в случай че нещата тръгнат на зле, по тази причина е доста значимо първата среща да мине леко. Не бързайте със запознаването и им дайте опция да усетят миризмата на другия, преди да се срещнат, като употребявате легло или нещо друго, което постоянно употребяват. Това ще им разреши да се срещнат и да свикнат един с различен малко по-малко и ще направи първата среща посред им по-малко стресираща и за двете страни. 
По-лесно е, когато си млад
Много по-вероятно е кучета и котки да станат другари за цялостен живот, в случай че се срещнат в самото начало, тъй като тогава могат да пораснат дружно и да се научат по какъв начин другия би желал да се държат, до момента в който към момента опознават света към себе си. Много по-вероятно е да са отворени към другарство, когато са дребни, защото териториалното държание и обичайните инстинкти за боязън към момента не са имали опция да се проявят. 
Запознаване на по-възрастни кучета и котки
Ако ще запознавате по-възрастни куче и котка, има няколко неща, които можете да пробвате, с цел да извършите обстановката по-малко стресираща и за двете животни. Първо, уверете се, че сте обезпечили безвредно място за котката, където да може да избяга, като кутия или иглу на високо място, където кучето ви не може да я доближи. Това ще ѝ даде вид за безшумно пространство и опция да се движи, без заплаха да бъде прихваната от кучето. Кучетата са известни с бурния си манталитет, което може да е допълнително за вашата котка, по тази причина такива тихи зони може да оказват помощ котката ви да бъде доста по-отворена към това да се сприятелят. Също по този начин е от значително значение да се уверите, че кучето се е упражнявало задоволително, защото възбудено и цялостно с сила куче е доста по-вероятно да подгони и тормози котка, в сравнение с в случай че е изморено от разходката. Уверете се, че постоянно им осигурявате извършения и не забравяйте да включите и доста време за игри с кучето в графика си, изключително при започване на процеса. 
Има ли избрани породи кучета, които се схващат добре с котки?
Обикновено не е добра концепция да разчитате на избрана порода, която да се схваща добре с котки, тъй като това мощно зависи от характера и природата на всяко едно от животните. Нервна, плаха котка няма да е подобаваща за елементарно възбудимо куче от каквато и да е порода. Понякога може просто да са прекомерно разнообразни и в случай че казусът е подобен и им е мъчно да съжителстват, не насилвайте нещата. Осигурете задоволително пространство и на двете животни да живеят всяко своя живот и се уверете, че всеки има лично място, където могат да вървят, с цел да се заобикалят. Помнете, че това лишава време и другарството сред куче и котка няма да се получи за един ден. Най-важно е основаването на положителни първи усещания и това да им дадете задоволително време да свикнат. 

За още значима информация за схващане на държанието на кучетата разгледайте нашия център със наличие, цялостен с потребни управления и препоръки.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР