Връчиха дипломите на първия курс от обучени парамедици в София.

...
Връчиха дипломите на първия курс от обучени парамедици в София.
Коментари Харесай

Шофьорите на Спешна помощ вече могат да работят с лекарските екипи

Връчиха дипломите на първия курс от подготвени парамедици в София. Шофьорите на столичния Център за незабавна здравна помощ към този момент имат право да работят с екипите по неотложност.

Теодор Цанков, който е един от хората, обучавали парамедици, показа пред Дарик, че повода, заради която е решил да се заеме с това, се е породила от тежък миг в предишното.

" Обучаваме сътрудниците на всичко, което им е належащо да имат като познания и умения, с цел да могат да работят на терен. От рейс в случай че е належащо да изтеглят затиснати хора, да транспортират потърпевши до лечебните заведение, да работят в рискова за тях конюнктура ", разясни той.

" Това са хора, които към този момент доста години работят незабавна медицина, и са до някаква степен готови душевен с какво може да се сблъскат. С тях се работи доста по-лесно, в сравнение с с хора, които занапред стартират да се занимават и би трябвало да им се изяснява какво е незабавна медицина ", сподели още Цанков.

" Парамедиците са медици, които се образоват бързо, дейно и качествено. Които работят по протокол, и има правила в тяхното образование. Те не трябва да се отместват от протокола, който имат. В него е разказано при всяко едно положение, когато се разпознае, какво тъкмо да се направи като стъпки. Като обобщим всичко това, оптимално даваме време на пациента да го закараме до болница в колкото може по-стабилно положение ", обясни Теодор Цанков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР