Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на

...
Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца отново остави без уважение искане за по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ на мъж, обвинен в грабеж

Врачанският областен съд през днешния ден още веднъж остави без почитание искане на обвинения Г. Б. да бъде променена наложената му мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 08.06.2022 година в частен дом в с.Търнак, при изискванията на рисков рецидив, е лишил парична сума в размер на към 4000 лв. от владението на притежателя й С. Д. от същото село с желание незаконно да я присвои, като е използвал за това мощ и действието е съпроводено с сложна междинна телесна щета, от която на 08.07.2022 година е настъпила гибелта на потърпевшия С. Д.

Предишното искане на обвинения Г. Б. за изменение на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека, което Окръжен съд – Враца също остави без почитание, е от септември 2022 година

Съдът установи, че от първичното задържане на Г. Б. до момента е изминал интервал от седем месеца и двадесет и четири дни, който не надвишава оптималния период на задържане, очакван в наредбата на член 63, алинея 4 Наказателно-процесуален кодекс, в тази ситуация една година и шест месеца. Събраните доказателства към сегашния миг поддържат обоснованото съмнение за допустима съпричастност на обвинения към действието, предмет на повдигнатото му обвиняване. Продължава да е налична установената при първичното задържане на Г. Б. действителна заплаха да извърши закононарушение. От приложената информация за съдимост е видно, че той е осъждан неведнъж, главно за закононарушения срещу собствеността. Той е с неприятни характеристични данни по местоживеене, като съдът регистрира и методът, по който е осъществен грабежът - посредством нанасяне на тежък побой над безсилен, самотно живеещ възрастен човек, на който са породени съществени травматични увреждания, довели до гибелта му, с демонстрация на свирепост, каквато не е била нужна за дотъкмяване на действието. Съдът реши, че все още липсват доказателства здравословното положение на Г. Б. да е влошено и да е спънка той да остане в следствения арест.

Определението на Окръжен съд – Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР