Врачани се оплакаха от роми в кв. Младост“. За безпокойството,

...
Врачани се оплакаха от роми в кв. Младост“. За безпокойството,
Коментари Харесай

Врачани изреваха: Роми празнуват денонощно, акат и пишкат по поляните в ж.к. „Младост“ /снимки/

Врачани се оплакаха от роми в кв. „ Младост “. За безпокойството, в което живеят хората от квартала, алармира в медията ни 70-годишната Красимира В. 
Жената живее в блок №7, зад който се намират 3 бараки, населявани от ромски фамилии. По думи на Красимира, живущите в постройките непрестанно основават проблеми и подлагат на душевен тормоз хората от квартала. Според бабата в колиба живеят по над 10 индивида, които всяка вечер купонясват, слушайки мощна музика, която не стопира да кънти. Жената описа пред наш кореспондент, че съвсем всеки ден тя и нейни съседи подават сигнали в полицията. Пристигащите на адреса униформени обаче укротяват за малко ситуацията и откакто си тръгнат, джумбушът и виковете стартират още веднъж.
По думи на старата жена бараките, в които ромите живеят, нямат канализация. Според нея нямат и пространства, обособени като тоалетни и бани, защото са ги трансформирали в стаи, с цел да могат да живеят още хора там. Тя твърди, че ромите вървят по дребна и огромна потребност в кофи и легени, а по-късно ги изсипват на поляните около блоковете. Според нея междублоковите пространства са заринати от отпадъци, а виновниците за това са точно същите хора.
По думи на Красимира, не е допустимо човек да отвори прозореца си нито денем, нито през нощта, защото във въздуха се нося смрад като от градска тоалетна и се чуват ориенталски ритми, които кънтят без значение от часа и времето.
70-годишната жена се надява виновните институции да се самосезират и да вземат ограничения във връзка с метода на живот на ромите в квартал „ Младост “. От името и на съседите си тя моли незабавно да се вземат ограничения, с цел да могат живущите в региона да си отдъхнат и да прекарват умерено времето вкъщи, без да се постанова да търпят безграничната безочливост и варварското държание на ромите, живеещи в бараките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР