Впечатляващи са историческите факти, които днес си припомняме. Зад всяка

...
Впечатляващи са историческите факти, които днес си припомняме. Зад всяка
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Нека живеем и работим така, че когато се погледнем в огледалото, да не се срамуваме

Впечатляващи са историческите обстоятелства, които през днешния ден си припомняме. Зад всяка историческа дата стоят хората. Въпреки, че са си разменяли юмруци от време на време, те са имали една обща цел - България да стане свободна и самостоятелна и да заеме своето почтено място до останалите европейски страни. Това сподели водачът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки по време на тържественото честване на 140 години от приемането на Търновска конституция.

„ Тези страници от българската история ни изпълват с горделивост “, добави той.

„ Големите родолюбци от това време не са питали какво ще взема, а са давали пари за бъдещето на България и за идните генерации. Затова имената им се помнят и издигнатото от тях ще остане. Те са мислели стратегически и напред във времето. Те ни карат да мислим какво ще оставим зад себе си “, акцентира водачът на ВОЛЯ.

„ Когато честваме дати като днешната, няма по какъв начин да не вършим съпоставяне сред тези българи и днешните. Какво по-хубаво от това да цениш и помниш корена си и да съхраниш постигнатото. България не ни е завещана, с цел да обезличим, а да я предадем красива и благоденстваща на децата ни “, съобщи в словото си Марешки.

Той пожела през днешния ден да живеем и работим по този начин, че когато се погледнем в огледалото, да не се срамим от това, което виждаме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР