Впървия ден на пролетта най-авторитетният италиански всекидневник „Кориере дела сера“

...
Впървия ден на пролетта най-авторитетният италиански всекидневник „Кориере дела сера“
Коментари Харесай

Мартеницата стана символ на оцеляването в Испания от COVID-19 СНИМКА

Впървия ден на пролетта най-авторитетният италиански ежедневник „ Кориере каузи сера “ илюстрира очакванията си за хубави дни след ковид с нашенска мартеница, завързана на разцъфнала клонка, написа "Монитор ".

Сигурно е станало инцидентно – най-вероятно редакторът без да желае е бил въодушевен от силата на възраждането, въплатена в извечния български талисман в бяло и алено.



А посланието, уловено майсторски от фотографа, е повече от ясно – мартеницата виси радостно на клонката с розови цветчета и като че ли отвява в мрачната зима мержелеещата се откъм гърба фигура на жена с защитна маска.

Доколкото до това дали мартеницата е в действителност българска – да, освен тъй като тя е в типичната нашенска направа, само че и тъй като май единствено ние на Балканите вържем на Първа пролет мартениците си на разцъфнали клончета.

И през тези цялостни с тъга дни някой живеещ в Италия българин е окичил с неговата мартеница грейнало пред него в избухлив цвят дръвче.

Като сигурно си е поискал убийствената болест да изчезне бързо в небитието, той и всички, които обича, да са здрави, а животът скоро да се върне в естествения си, напълно човешки темп.

А изпълнявайки свсем българския обред, той е заредил с оптимизъм първо уловилия магическия миг фотограф, след това редактора на „ Кориере каузи сера “ и най-после милионите читатели на авторитетния вестник!

Иначе фотографията с мартеницата илюстрира необятен оракулски коментар със заглавие „ Какъв ще бъде светът след ковид? “ Авторът Данило Тайно счита, че когато, дай Боже, позабравим болестта, човечеството ще се радостни, по този начин както е ставало след войни, естествени произшествия и убийствени епидемии.

Но светът към този момент няма да е подобен, какъвто е бил единствено преди месец, тъй като коронавирусът ще остави трайна диря у тези, които останат. И които сигурно ще си дадат сметка, че човечеството повече не може да я кара като преди, че с цел да оцелее, би трябвало да се бори на първо място с бедността, да премисли и направи по-справедливо общественото дело, да извиси ролята на науката и образованието, да пази природата като зениците на очите.

Както и да си откри същински доброжелателни, знаещи и можещи водачи с визия, които да основат в света нови устойчиви равновесия, тъй като в безпорядъка побеждават насилието, бедността и... вирусите!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР