Войната за пакета „Мобилност“ не е нито загубена, нито спечелена,

...
Войната за пакета „Мобилност“ не е нито загубена, нито спечелена,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Войната за пакет Мобилност продължава

Войната за пакета „ Мобилност “ не е нито изгубена, нито извоювана, от който и да е. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия. „ Вчера не беше дефинитивното приемане на пакета. Това е следващ стадий от нелеката комплицирана процедура по приемане на европейското законодателство. Още декември месец, когато се одобри общия метод на съвета, отбелязахме един отрицателен стадий за развиването на пакета за подвижност по времето на австрийското председателство. Бяхме уверени след гласуването в транспортна комисия, първата сериозна поръчка на българските превозвачи в Брюксел, когато две от три досиета не минаха, че гласуването, в този парламент, който не е кадърен и не би трябвало заради това, че е в края на своя мандат, да одобри това противоречиво законодателство “, изясни министърът.
Желязков добави, че пакетът „ Мобилност “ беше признат на първо четене с редица комплицирани тежки процедурни похвати, напън от страна на заинтригуваните. „ В това число комисия, страни и по този начин нататък. Въпреки това, че от една страна няма правни учредения, от други страна няма процедурните причини за това, от трета страна фактът, че това разделя, не за първи, не за втори, не за трети път, гласовете в Европа и на четвърто място, когато един законодател си отива, приемането на противоречиво законодателство в последния миг по никакъв метод не контролира икономическите публични връзки на единния пазар в Европа по добър метод “, сподели още Желязков. „ Предстоят междуинституционални договаряния, като ние ще се борим до дъно да не се случват по време на Румънското председателство и в този мандат на Народното събрание дружно с сътрудниците. Предстоят договаряния по компромисни текстове преди второ гласоподаване, което може да бъде следващата година или може би в края на тази година, само че при всяко състояние при идващия парламент “, заяви още министърът.
Министър Желязков разяснява и абсурда с жилищата на властта с думите, че всичко е в областта на морала и правото. „ Аз не разбрах кой от изредените проблеми е оня, който нервира публичното мнение, дали фактът, че има подозрение за корист с въздействие, дали фактът, че има облагодетелстване, дали това, че се вършат покупко-продажби с данъчни оценки да се прикриват приходи и налози. Но всички тези въпроси са в границите на закона. Важното е каква е реакцията. Дебатът е методът, по който се взе участие във властта и по тази причина реакцията е обвързвана с това – който заема държавна позиция и има подозрения за него, нищо, че правото е в една посока, публичната нравственос постанова друга норма на държание. Тя е да освободи, непринудено или по гледище на партията, заеманата позиция “, сподели още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР