Войната в Украйна започна преди четири дни. Но украинците разказват,

...
Войната в Украйна започна преди четири дни. Но украинците разказват,
Коментари Харесай

В bTV Репортерите: Разказ на украинците за въоръжения конфликт в родината им


Войната в Украйна стартира преди четири дни. Но украинците описват, че към този момент 8 години са в условия на въоръжен спор. Журналистът на bTV Десислава Ризова и операторът Петър Джанаваров описват историята на една 79-годишна жена, която се трансформира в знак на украинската опозиция.

Снимка: bTV


24 февруари 2022 година се оказа преломен за международната история. Денят, в който в 21. век в Европа една страна влезе в друга страна. Стотици починаха, хиляди бяха ранени, десетки хиляди избягаха от войната, стигнала до прага на домовете им.

Снимка: bTV


Още преди войната да стартира тя към този момент имаше своите герои и знаци. Един от тях е 79-годишната Валентина Константиовска. По време на образованието на териториалната защита на Украйна в Мариупол. Тя беше уловена от интернационалните медии да се учи да стреля с автомат. Много преди този момент обаче, преди осем годени, Валенитна стартира да оказва помощ на военните с каквото може, през днешния ден плете маскировъчни мрежи.
Снимка: bTV

„ Как взех решението ли – ами просто стартира войната и трябваше да се оказва помощ. Нашите бойци в действителност бяха деца, които потеглиха да пазят родината голи и боси. Армията беше в доста неприятно положение, а ни започнахме да ги храним, обличаме и обуваме. Сега плетем защитни мрежи. Това също е належащо “, описа тя пред bTV.

Гледайте кино лентата на Десислава Ризова и Петър Джанаваров „ Войната в Украйна “ довечера в bTV Репортерите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР