Войната в Украйна напомня на Първата световна война, но все

...
Войната в Украйна напомня на Първата световна война, но все
Коментари Харесай

US генерал, воювал във Виетнам: Украинците имат огромното преимущество, че се бият за родината си

Войната в Украйна припомня на Първата международна война, само че въпреки всичко е неповторима и украинците имат огромно преимущество в нея, тъй като знаят защо водят война.

Това съобщи в изявление пред Радио " Свобода “ известният американски пенсиониран генерал-майор Дейвид Грейндж, служил във Виетнам, Ирак, Северна Македония и Косово. Според него някои неща са непрекъснати във всички войни, предава " Фокус ".

" Във войните някои неща в никакъв случай не се трансформират. Политиката е решаваща. Боеприпасите са нужни. Войниците би трябвало да бъдат деликатно подготвени. И вие би трябвало да сте стимулирани за война. Това е едно от преимуществата на Украйна, тъй като Украйна има мотивация ", означи той.

Според Грейндж Украйна е на страната на положителното и украинците имат причина да влязат в борба. В същото време, както означи генералът, доста руснаци, които са хвърлени в борба, даже и да поддържат Русия, в действителност нямат причина да се бият.

" Защо те са там? Но украинските военни схващат, вие имате огромно преимущество – да се биете за вашата страна и за вашия народ.. И това беше нашият проблем във Виетнам. Спомням си Ирак, Бейрут, на всички места, където бяхме, и това е по-важно от оръжията и е неповторимо, когато имаш тази окопна война, когато се редуват статични етапи, отново статика, нахлуване... Но в това време се употребяват високи технологии, които са на всички места и е невероятно да се скрият от тях ", изяснява генералът.

Грейндж акцентира, че това е доста неповторим опит и Съединени американски щати се учат от него.

" Така че би трябвало да използваме това в наша изгода в нашите последващи спорове, които несъмнено ще се случат. Съединени американски щати са във войни непрекъснато от началото на своето битие. Следователно, хибридна война, само че някои неща са останали същите. Има нови технологии, тактики, към които би трябвало да се приспособява. И Украйна прави добра работа и Съединени американски щати ще употребяват това в бъдеще “, добави американският генерал-майор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР