Войната в Украйна е трагедия и трябва да бъде спряна,

...
Войната в Украйна е трагедия и трябва да бъде спряна,
Коментари Харесай

Андрей Мелниченко: Войната в Украйна може да доведе до глобална продоволствена криза


Войната в Украйна е покруса и би трябвало да бъде спряна, или ще настъпи световна продоволствена рецесия, предизвести съветският " крал на въглищата и изкуствените торове " Андрей Мелниченко в официално съобщение, изпратено до Ройтерс.

Това ще докара до продоволствената инфлация в Европа и евентуално дефицит на храни в най-бедните страни по света, защото цената на торовете и в този момент към този момент е прекомерно висока за фермерите, уточни Мелниченко.

Много от най-богатите съветски предприемачи обществено приканиха за мир, откакто президентът Владимир Путин подреди нашествието в Украйна на 24 февруари. Сред тях са Михаил Фридман, Пьотър Авен и Олег Дерипаска, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Западът наложи наказания на съветските олигарси, в това число наказания на Европейски Съюз против Мелниченко. Замразени бяха държавни активи и огромна част от съветските компании бяха откъснати от международната стопанска система в напъните да бъде принуден Путин да промени курса. Но Путин към този момент отхвърля.

" Събитията в Украйна са в действителност трагични. Спешно се нуждаем от мир ", посочи 50-годишният Мелниченко, който е руснак, само че е роден в Беларус, а майка му е украинка. Той декларира това в имейл, изпратен до Ройтерс от неговия представител.

" Една от жертвите на тази рецесия ще бъде земеделието и храната ", споделя Мелниченко, който е създател на " Еврохим " (EuroChem), най-големият съветски производител на амониев нитрат, чиято централа е в швейцарския град Цуг. Той е създател и на СУЕК, най-големият производител на въглища в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР