Войната продължава вече втори месец и хиляди руски войници са

...
Войната продължава вече втори месец и хиляди руски войници са
Коментари Харесай

Бивш руски журналист обяснява защо рейтингът на Путин расте |

Войната продължава към този момент втори месец и хиляди съветски бойци са убити, а в това време без значение социологическо изследване в Русия демонстрира, че рейтингът на Путин в страната му пораства. През март утвърждението към него е 83% - с 12% повече от предходния месец и с 14 повече от януари. 

Станислав Кучер - прочут съветски ефирен водещ деец, който е напуснал страната, тъй като не е могъл повече да върши работата си, изяснява пред Си Ен Ен за какво руснаците поддържат Путин въпреки протичащото се. И за какво тази поддръжка се ускорява.

Според него това се дължи на две аргументи.

Първата е, че руснаците имат доверие на производителя на тези хрумвания.

Както не шием сами облеклата си, а се доверяваме за това на производителя, по този начин доста руснаци безусловно носят концепциите, тъй като се доверяват на производителя им. А производителят в този случай е Путин и неговата пропагандна машина. Така че в продължение на 22 години те са били захранвани с тази информация главно по еднакъв канал. Макар че имаме интернет, разнообразни канали в депеша, обществени медии и други, в случай че просто отивате на работа всеки ден, занимавате се с рутинните си каузи, вие просто се доверявате на основния производител на информация и това е малкия екран, изяснява журналистът. За по-голямата част от руснаците това към момента е малкия екран. " Тогава просто ѝ се доверявате - и това е причина номер едно ", обобщава Кучер.

Що се отнася до повода номер две: в Италия през 1930 година, когато Мусолини е на власт, се организира допитване до публичното мнение. При въпрос доверявате ли се на Мусолини, какво очаквате да кажат? Ако имате нещо сходно в Германия през 1939 и 1940 година или когато и да е на руската ера и Съветския съюз, без значение дали по времето на Сталин или по времето на Брежнев, какво да кажат хората, пита риторично журналистът.

" Бях много млад, само че към момента помня Съветския съюз. И нямаше по какъв начин някой да отговори по телефона или под каквато и да е друга форма " Не имам вяра на комунистическата партия или на президента ". Така че, несъмнено, от една страна, нямам доверие на тези изследвания, не можем да се доверим на точните им числа, без значение какво споделят. От друга страна, да, доста руснаци, по този начин нареченото " нападателно безмълвно " болшинство, в този момент са в обстановка, в която утвърждават Путин. Образованието и информацията са единствените ключове към смяната на съветския метод на мислене ", е неговото умозаключение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР