Войната не е преставала от 2014 година – с по-висока

...
Войната не е преставала от 2014 година – с по-висока
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: 8 години по-късно в Украйна армията е много по-подготвена, а обществото - по-сплотено

Войната не е преставала от 2014 година – с по-висока или по-ниска активност. Операцията на Путин е подготвяна и отчасти изпълнявана към този момент няколко месеца. “ Това сподели пред БНР проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата.
Тагарев счита, че „ с хода, който направи, Путин не е постигнал някакви особени стратегически цели “, причислява територия от 18 000 кв. километра територия и население от 4 милиона, което по думите му не е малко.

За да бъдат присъединени задачите области Донецк и Луганск, а освен тези територии, които са следени от сепаратистите, съветският президент ще би трябвало да вкара военни сили на територия, следена от Украйна .

„ Ако той тръгне да вкарва армия в този регион, доста евентуално е дали за похищение на вниманието или с военни цели, да вкара армия и от други посоки . В най-тежкия случай бихме станали очевидци на огромна стандартна война. “

Една от вероятните цели на Москва е обезпечаването на по-широк сухопътен кулоар, с цел да се свърже съветската територия с Крим , разясни Тодор Тагарев.

8 години по-късно украинската войска е доста по-добре готова, а украинското общество – доста по-сплотено , счита Тагарев. Според него ръководещите в Киев съумяват да се оправят със стратегическите връзки.

„ Вече е късно да разчитаме на контракти “, означи Тодор Тагарев. По думите му дипломатическите опити би трябвало да продължат, само че „ би трябвало доста ясно да бъде показано на Путин, че той няма късмет да завоюва “.

Тагарев е на мнение, че западният свят поддържа „ благоприятни условия за по-нататъшна ескалация на глобите “.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР