Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение

...
Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза

Войната на Русия в Украйна навлиза в " сериозна фаза " с помощта на украинската контраатака, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като прикани солидарността на Запада към Киев да не отслабва макар енергийната рецесия и повишението на разноските за живот.

" Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад съветските линии и си възвърнаха територия ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на взаимна конференция в Брюксел с американския държавния секретар Антъни Блинкън.

" Само през последните няколко дни виждахме ново придвижване както на юг в Херсон, по този начин и на изток в района на Харков ", добави той.

Украинската войска продължава сполучливия си ход против съветските войски южно от Харков, съобщи в следващото си изказване и украинският президент Володимир Зеленски:

" Към този час въоръжените сили на Украйна към този момент са освободили и взели под надзор повече от 30 обитаеми пункта в Харковска област. Постепенно взимаме под надзор още обитаеми места и даваме протекция за всички наши хора. "

От офиса на Зеленски оповестиха, че той е удостоил с медал за заслуги шефа на турската компания, която създава дроновете " Байрактар ". Двамата са разискали опцията компанията да открие цех в Украйна.

Според Киев във войната е почнал повратен миг.

Руската администрация в Харковска област прикани жителите да изоставен домовете си в зоната на бойните дейности заради засилените офанзиви от страна на украинските въоръжени сили. Руски източници оповестяват за прекачване на подкрепления в региона на интензивните боеве, където на 7 септември украинската войска е минала в контранастъпление.

Увеличава се рискът за Запорожката атомна централа предизвестиха от Международната организация за атомна сила поради продължаващия обстрел, за който Москва и Киев се упрекват взаимно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР