Войната на Русия в Украйна може да отнеме години.За това

...
Войната на Русия в Украйна може да отнеме години.За това
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди: Войната в Украйна може да отнеме години  



Войната на Русия в Украйна може да отнеме години.

За това предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред Bild am Sonntag.

Той добави, че доставката на най-съвременно въоръжение на украинските войски ще усили шанса за освобождение на района на Донбас от съветския надзор.

"Трябва да се подготвим за обстоятелството, че това може да отнеме години. Не би трябвало да се отхвърляме да поддържаме Украйна, сподели Столтенберг пред Bild am Sonntag. Дори и разноските да са високи, освен за военна поддръжка, само че и поради покачващите се цени на силата и храните ".

Очаква се на срещата на върха на НАТО в Мадрид по-късно този месец да се контракти пакет оръжейна помощ за Украйна, който ще помогне на страната да премине от остаряло оръжия от руската ера към общоприетоо съоръжение на НАТО, сподели Столтенберг по-рано тази седмица.


Украйна даде обещание в събота да надделее против Москва, защото се бори с съветските набези покрай основен източен град и голям брой места бяха подложени на обстрели и ракетни офанзиви.

Руските сили бяха разрушени при опит да щурмуват украинската столица Киев през март. Оттогава Русия се пренасочи към района на Донбас в източната част на Украйна. нюз бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР