Войната между Израел и Хамас. Близо 900 са вече жертвите

...
Войната между Израел и Хамас. Близо 900 са вече жертвите
Коментари Харесай

Страх, тъга и мъчително чакане в Израел, ракетните удари не спират

Войната сред Израел и Хамас. Близо 900 са към този момент жертвите в Израел, а убитите палестинци над 700. И тази нощ продължиха израелските удари по Газа. От военновъздушните сили оповестиха, че са унищожили над 2400 цели на палестинската формация Хамас.

Четвърти ден ориста на заложниците на Хамас остава незнайна. Засега израелските военни нямат информация за хората в плен, сподели пред " Денят стартира " Лиор Кац, която чака вести за майка си, сестра си и племенниците си.

Така осъмна Израел - в боязън, горест и трудно очакване на вести за заложниците.

" Не знаем къде са, не знаем при какви условия ги държат, дали се хранят. Има и деца и бебета и възрастни ", съобщи Лиор Кац.

Тя не знае дали майка ѝ, сестра ѝ и племенничките ѝ са живи. От събота и брат ѝ е в неопределеност.

" Бяха в дома на майка ми, в кибуц Неар, покрай границата сред Израел и Газа. Зная, че ги държат в Ивицата Газа, само че не зная какво става с тях ", описа Лиор Кац.

Израел заяви, че си е върнал контрола по граничната ограда с Ивицата Газа.

" Движим се покрай границата с Ивицата Газа. Може да видите черния пушек и да разберете какъв брой близо сме. Именно там израелците бомбардират сега. Ние сме на мястото, където се организира фестивалът ", споделя Расмус Тантполд, сътрудник на TV 2 - Дания.

Мястото наподобява на полесражение. цялостно е с опожарени коли. Линейки не престават да прибират телата на убитите.

" Трябва да залегнем. Току-що получихме алено предизвестие. Може би чувате гърмежите ", сподели Расмус Тантполд.

След офанзивата на Хамас 300 хиляди резервисти бяха мобилизирани.

" Знам, че миналите дни бяха тежки. Цената е висока. Има доста въпроси и огромно отчаяние. Време е за война. Не за интервенция, а за война ", съобщи Херци Халеви, шеф на генералния щаб на армията на Израел.

Израелските обстрели против град Газа не стопират, доста квартали към този момент са превърнати в руини. Само тази нощ са били унищожени над 200 цели на Хамас.

" Израелската войска първо изстреля предупредителна ракета, а по-късно с F-16 унищожи постройката. Това беше офис постройка, само че имаше и жилищна част. Всички, които живееха в региона, към този момент са разселени ", споделя свидетел.

В четвъртия ден откогато Хамас стартира война с Израел Ивицата Газа е под цялостна блокада. Прекратени са всички доставки на храна, спряно е подаването на вода, както и електричеството за палестинската територия.

Според почитан член на Хамас единствено дребен брой висши командири в Газа са знаели за мащабите на офанзивата и точното време, в която тя ще бъде осъществена.

Пред Асошейтед пред Али Бараке съобщи, че задачата на нападението било да се вземат заложници, които групировката да употребява за освобождение на палестински пандизчии в Израел и Съединените щати.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР