Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, а

...
Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, а
Коментари Харесай

Новият голям враг на Китай е... Bluetooth

" Войната е мир, свободата е иго, незнанието е мощ ", а Bluetooth и Wi-Fi в композиция са опасност за националната сигурност. Първото е откъс от известна книга на английски публицист, а второто, става известно, е гледната точка на управляващите в Китай. Киберрегулаторът на страната разгласява за публично разискване план на разпореждания, с които съществено се лимитират опциите жителите да обменят между тях информация без тя да минава през съществено цензурираните интернет платформи в страната.

Контекст : Китай има своя извънредно добре развита мрежа от обществени платформи - задграничните просто под една или друга форма бяха прогонени от пазара през годините. Всеки, който желае да развива онлайн бизнес в страната, би трябвало да подсигурява опция за пречистване и унищожаване на нежелано наличие, а също по този начин и да държи потребителските данни на територията на страната, т.е. управляващите да могат във всеки един миг да ги изземат.
 Протестите в Китай против Covid ограниченията
Протестите в Китай против Covid ограниченията " удариха " и... производството на най-новите iPhone

Очаква се понижение на производството на смарт телефони от Apple

Ако си онлайн в Китай, ти си всичко друго, само че не и неизвестен.

Това е проблем за гражданските деятели и по време на митингите в Хонконг против отнемането на свободите на района, както и в хода на демонстрациите против тежките противоепидемични ограничения жителите се проведоха и споделяха антиправителствено наличие точно благодарение на технологии като на Apple и на Гугъл. Чрез тях устройствата първо се откриват взаимно посредством Bluetooth, а по-късно обменят данни през пъкъл хок Wi-Fi връзка - няма потребност да се минава през интернет и е анонимно.
 Протестите свиха стопанската система на Хонконг
Протестите свиха стопанската система на Хонконг

Градът записва първи спад на Брутният вътрешен продукт за цяла година от рецесията насам

Детайли : С претекст " отбрана на националната сигурност ", новите разпореждания вкарват редица ограничавания, написа South China Morning Post.
Всяка софтуерна компания, която желае да предлага функционалности, " които могат да се употребяват за обществено изложение и мобилизрация ", ще би трябвало да минава през инспекция на сигурността; Потребителите ще би трябвало да дават същинските си имена; Платформите ще би трябвало " да пазят съответстваща информация " и да уведомяват управляващите при намиране на " незаконна " или " рискова " информация.
Още нещо: AirDrop на Apple е най-популярната сходна услуга за непосредствено изпращане на информация. Нейните консуматори в Китай бяха неприятно сюрпризирани, когато точно в разгара на митингите против Коронавирус ограниченията предходната есен компанията ограничи доста функционалностите за локално шерване с непознати на територията на Китай.
 Работническите стачки се трансфораха в всекидневие в Китай
Парадокс в сърцето на комунистическия режим: Работническите стачки се трансфораха в всекидневие

" Това е толкоз огромна подигравка, колкото комунистическата система, която приема консуматорството ".

От Apple, която създава огромен % от своите iPhone устройства в комунистическата страна и разчита на нея за 20 на 100 от своите доходи, отхвърлят да са създали това под натиска на режима в Пекин.

От друга страна : Неограниченото анонимно изпращане на файлове на непознати е проблематично, само че не по линия на националната сигурност. Много консуматори по света са се оплаквали от популяризирано по този метод непристойно наличие. В Съединени американски щати се заприказва и за криминализиране на тази процедура, като тя беше съпоставена с ексхибиционизма.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР