Вотът на недоверие за отбрана е несериозен - едната страна

...
Вотът на недоверие за отбрана е несериозен - едната страна
Коментари Харесай

Свинаров: Вотът на недоверие заради отбраната е несериозен и ще обедини властта

Вотът на съмнение за защита е лекомислен - едната страна ще твърди, че руското въоръжение отпреди 60 години е по-модерно от американското преди 10, а другата - противоположното. Търсеният политически резултат е сливане на опозицията. Предполагам обаче, че отхвърлянето на вота ще има противоположен резултат и ще сплоти властта. Това сподели Николай Свинаров по Нова ТВ.

" Много неуместно е в този момент да се желае избор на съмнение за защита, с оглед нестабилната конюнктура и обстоятелството, че в случай че има проблеми в сферата, те се дължат и на опозицията. Да си мислим, че нещата могат да бъдат решени посредством избор на съмнение, е погрешно. Ами в случай че той е сполучлив и се доближи до нова въртележка и нови парламентарни избори? Моментът е несъответствуващ. Превъоръжаване на армията и подготовка на персонален състав са извънредно нужни в защитата ", уточни той.

От своя страна Йордан Божилов счита, че наложително би трябвало да има сериозен спор за защитата и усъвършенстването на армията. " Очаквам политически консенсус за създаване на армията. Няма политики и безапелационни причини в претекста за вота на съмнение. В тях има прекомерно доста информация, тук-там погрешна. На тази база сериозен диалог за защита не може да има ", разяснява той.

По думите му боеприпасите във военната промишленост е по руски стандарти. " Тъй като бизнесът в огромната си част е частен, няма механизъм, по който да се вкара натовски стандарт. Нямаме потенциал за произвеждане на огромни систематични въоръжения. Бихме могли да вземем целеви заем за рационализация на армията ", съобщи още Божилов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР