Вотът на недоверие не ни притеснява в никакъв случай, заяви

...
Вотът на недоверие не ни притеснява в никакъв случай, заяви
Коментари Харесай

Цветан Цветанов категоричен, че вотът на недоверие на БСП не ги притеснява

Вотът на съмнение не ни тормози никога, съобщи изрично пред кореспонденти ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка готвения от Българска социалистическа партия избор на съмнение против кабинета на тематика „ Здравеопазване ".
„ Всички сме наясно, че би трябвало да има промяна в опазването на здравето. Когато министър Ананиев дружно с неговия екип започнаха да водят диспути по тематиката с всички заинтригувани, ние споделяме, че тази промяна е обричане на геноцид. Аз желая да ги успокоя, че промяната не е импортирана в Министерски съвет ", разяснява Цветанов.
По думите му мощната страна на министър Кирил Ананиев е, че първо е почнал разговор с всички заинтригувани. „ Има оферти и разисквания, които сега вървят с Лекарския съюз, с лечебните заведения, с пациентските организации. Това е мощната страна на днешното Министерство на здравеопазването - че не обсъждаме законопроект, който е импортиран в Министерски съвет, а разновидностите и ще бъде взето поради безусловно всичко, което би могло да усъвършенства модела и окончателното предложение, което се внесе в Министерски съвет. Тогава също ще имаме опция за разискване, както в Министерски съвет при съгласувателните процедури, по този начин също и в българския парламент, когато имаме опция да водим дебата и измежду политическите партии ", съобщи още Цветанов.
Ще се постараем посредством разговор с всички парламентарни групи да не позволяваме неналичието на кворум още веднъж, сподели още Цветан Цветанов. „ Много са интерпретациите в общественото пространство за кворума и метода, по който той би трябвало да бъде обезпечаван. Да, това е ангажимент на ръководещото болшинство. Но дано да се върнем малко по-назад, когато имаше доста мнения и оферти, че би трябвало да се направи държавно управление на малцинството. Сами разбирате, че решението, което сме взели за съдружно ръководство с „ Обединени патриоти " е било вярно, тъй като въпреки и с минимално предимство за обезпечаване на парламентарния кворум, ние в действителност се стремим да имаме разговор с всички парламентарно показани обединения в българския парламент ", разяснява Цветанов.
„ Разговорите, които се водят и с опозицията в тази посока, могат да бъдат част от стабилността, която е нужна на страната ", добави той. „ Най-лесно е да провокираш политическа рецесия. Най-трудно е да даваш опция и да формираш верните решения при възникването на комплицирани обстановки. Това, което се случи предходната седмица, ще се постараем в разговор с всички парламентарни групи да не го позволяваме, тъй като пред България има доста значими неща, които би трябвало да бъдат гласувани като законопроекти и доста провокации ", сподели още той.
Приемам апела на президента за единство като обръщение към Българска социалистическа партия, тъй като там процесите на разцепление и разпад са доста съществени, съобщи Цветанов във връзка отправения от президента Румен Радев апел към обществото за единение. „ Имах опция да се срещна с това, което е споделил президентът. Последната част от неговото изявление фактически наподобява миролюбиво. Изглежда градивно, само че когато правиш сходно предложение, първо би трябвало да се извиниш за всичко това, което си предизвикал през последната 1 година и половина ", разяснява Цветанов.
По думите му при всяка своя поява президентът цели опълчване - чисто институционално към българския парламент, чисто институционално към Министерски съвет и персонално към премиера Борисов. „ Няма по какъв начин да си всявал разделяне и опълчване сред институциите и в този момент да кажеш, че искаш единство. Това би могло да сътвори повече успокоение и неговия апел го схващам към политическата мощ, която го излъчи, тъй като виждаме, че там процесите на разцепление и разпад са доста съществени. Може би за това апелът е да има единство в Българска социалистическа партия, тъй като той знае, че това е главната му опора, както при неговото номиниране, по този начин и за координираните дейности за дестабилизиране на страната и вкарването на атниевропейското и антиатлантическото говорене ", уточни още Цветанов.
„ Коалиционният съвет през днешния ден беше обикновен. Няма нещо, което да предизвика тематики, които да ни разделят. Премиерът ни срещна с визитата, което направи в Ню Йорк, диалозите, които са извършени и чувството къде стои Европа, както и къде се намираме ние като страна в този повсеместен геополитически проект ", посочи Цветанов.
„ Коалиционният съвет беше много прелестен и много градивен. Обсъждахме настоящите въпроси и най-голямото предизвикателство за ръководещата коалиция – приемането на бюджета за 2019 година ", означи той. Цветанов изясни, че към момента не може да се приказва за съответните параметри на бюджета за следващата година. „ Знаете, че първо би трябвало да бъде признат в Министерски съвет, по-късно да бъде в Народното събрание. Ние сме в подготвеност в съответните комисии, които ще имат отношение по него, да може да се свърши работата по първо и второ четене и в края на ноември месец бюджетът да бъде признат ", уточни той. По думите му до момента в който бюджетът не бъде показан от финансовото министерство, може да се приказва единствено за хипотези.
„ За мен е значимо, че Брутният вътрешен продукт ще бъде по-висок от 105 милиарда лева както беше до в този момент, което значи, че се движим в осъществяване на уговорката си за осъществяване на управническата си стратегия ", разяснява Цветанов, като напомни, че ръководещите са заложили до края на управническия мандат Брутният вътрешен продукт да доближи 120 милиарда лв., а междинната работна заплата да стане 1500 лв.. „ Убеден съм, че всички тези параметри ще бъдат осъществяване. Надявам се, че с нарастването на бюджетните заплати с 10% ще може фактически за затвърдим всички тези, които приказваме досега ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР