Вот Так разговаря с три партизански формирования за дейността им

...
Вот Так разговаря с три партизански формирования за дейността им
Коментари Харесай

Плакат за набиране на партизани срещу режима на Путин се появи в центъра на София. Страхът в Кремъл расте

" Вот Так " беседва с три партизански формирования за активността им и за какво партизаните считат, че мирните митинги са обречени и би трябвало въоръжена опозиция.

 

В първите седмици на войната против Украйна в съветските райони съвсем всекидневно се организираха антивоенни митинги – единични и всеобщи с десетки хиляди арестувани, хиляди осъдени и наказани.

 

От началото на нашествието против Украйна в Русия са влезнали в действие минимум 27 репресивни закона, в това число по-строги санкции за антивоенни изявления и кротичък митинг. Това по натурален път радикализира незаконната битка. Партизаните са безапелационни, че по време на война и репресии е невероятно да се противопоставиш на насилието на страната единствено с " мирни " способи. „ Радикалната опозиция е единственият метод за битка. Мирният митинг освен не работи в Русия, само че и вреди на съпротивата “, считат членове на партизанските отряди „ Черен мост “.

Тяхна е забележителна акция през март 2023 година, когато взривиха постройката на ФСБ (службата правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), б.ред.) в Ростов на Дон. „ Режимът на Путин реагира на митингите с репресии, а митингите по никакъв метод не въздействат на хода на войната. Нужна е въоръжена опозиция “, безапелационни са от „ Черен мост “. „ Мирните опозиционери “, които още не са в арестите, след всеки митинг пресмятат какъв брой хора са били арестувани, какъв брой санкции би трябвало бъдат платени, разпространявайки отчаяние и обезсърчение измежду опозицията.

Да действаш по остарелия метод в новите условия е нелепост или изменничество, считат още от „ Черен мост “.

 

Вече и последователи на Алексей Навални стартират да поддържат партизанските дейности. Те ги възприемат като опозиция, а не като принуждение.

„ Когато една жена се бори с изнасилвач, тя се пази със мощ, тъй като може да бъде осакатена, изнасилена, убита... Точно по същия метод протестиращите в Русия се пазят от страната, която е нападателен изнасилвач на гражданското общество ”, изяснява партизанинът Л.Н.

 

Партизаните от „ Експозиция на революционния анархизъм “ (E.R.A.) имат вяра, че рецензията към радикалната опозиция се поражда от боязън от още по-твърд режим. Новата действителност обаче предизвика и към нови и разнообразни способи на опозиция. Един от тях е въоръжената опозиция.

 

Сред дейностите, за които E.R.A. пое отговорност, са саботажи в железниците, палеж на административната постройка на Министерството на защитата в Перм и хакерски атаки против интернет изяви на поддръжници на войната.

„ За благополучие от ден на ден и повече хора осъзнават, че радикалната опозиция е единственият вид за борба против путинизма сега “, споделя представител на E.R.A.

.
Въоръжената опозиция против Путин нараства с всеки минал ден...

 

Партизаните от Революционното придвижване „ Право на мощ “ (RDPS) са уверени, че в този момент е най-хубавото време в историята на постсъветска Русия за партизанска опозиция.

„ Нашите съдружници излязоха от конспиративност на бойното поле, техните отряди завладяват цели обитаеми места. Въпрос на време е пламъците на митинга да обзет пространството от Урал до карелските гори “, считат партизаните. RDPS се появи при започване на 2023 година и за пет месеца организира повече от 10 военни акции на територията на Русия. Преди всичко се нападат железопътни възли, защото железницата е „ основната транспортна артерия на режима на Путин в незаконната му война с Украйна “. Видеоклипове от акциите се качват в Telegram.Последната акция на „ Право на силата “ е гърмежът на хранилища и цехове в завода „ Индустриална група фосфорит “ в Ленинградска област, където се създава гориво за съветската войска.

Човек на партизаните получил значимата информация в бар от пийнал чиновник на ФСБ от Санкт Петербург. Последвала интервенцията.

 

Партизаните от „ Черен мост “ считат, че доста постоянно хората би трябвало да бъдат разубеждавани от недомислени дейности или непостижими цели. Та би трябвало „ да бъдат сваляни на земята “, с цел да не възприемат партизаните като герои от кино екшън, а като действителна опозиция на властта в Кремъл. „ Като цяло доста хора са подготвени да водят война против режима на Путин “, настояват от „ Черен мост “. Те съдят за това по поддръжката, която получават. Става дума даже за финансова поддръжка, най-много от руснаци, които са напуснали Русия и живеят в чужбина.

 

Страховете от въоръжената опозиция в Кремъл порастват. Путин е разпоредил всеки ден да му се рапортува за акциите на съветските партизани. Командващият съветските войски в Украйна ген. Герасимов обаче отхвърля да изпрати военни елементи да се борят с съветските партизани в региона на Белгород. Това още повече задълбочава казуса и в Москва към момента не съумяват да намерят съответен отговор.

 

„ Повече пари за Съпротивата – повече акции и по-бърза победа за Украйна и независимост за Русия. “ Това е един от партизанските девизи.

 

Алена Лобанкова, „ Вот Так “

 

П.П. Прелюбопитен факт: един от плакатите с апел за набиране на членове за партизанските отряди, воюващи против режима на Путин, е експониран в центъра на София, пред постройката на Съдебната палата. Посланието е многозначително, а може би е напомняне към нас, българите. Кой знае...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР