Воля не одобрява проекта на Национална стратегия за детето 2019

...
Воля не одобрява проекта на Национална стратегия за детето 2019
Коментари Харесай

Воля иска спешен ремонт на стратегията за децата

" Воля " не утвърждава плана на Национална тактика за детето 2019 - 2030 година, желае незабавна преправка на документа и повече конкретика. Това оповестиха на брифинг в Народното събрание водачът на " Воля " Веселин Марешки и депутатите от групата Боряна Георгиева и Елена Аксиева.

" Това е следващият административен, празнословен документ, който не дава никаква конкретика и изясненост. Ние от " Воля - българските родолюбци " милеем за това българските изконни полезности да бъдат съхранени, опазени и препредадени и по тази причина няма да позволим някой да посегне на децата ", съобщи Георгиева. Противопоставяме се и на най-малкия намек, прозрачен в тактиката, че децата могат елементарно да бъдат отделяни от родителите си вследствие на неразбираемо дефинирани текстове в тактиката, акцентира тя.

Депутатите припомниха, че предходната тактика за децата е призната през 2008 година и в нея се установяват същите проблеми, които се означават и в плана за нова тактика. " Какво излиза? Че 11 години по-късно няма никакъв резултат от тактиката ", разяснява Георгиева. " Или служителите преписват, с цел да отбият номера. Или някой в действителност не желае нищо положително да се случи в тази сфера ", добави тя.

Искаме конкретика, изясненост периоди в тактиката и тя да се трансформира в пътна карта за детското благополучие в България и за опазване и поддръжка на българското семейство, означи Аксиева. От " Воля " упорстват да се отделят повече пари за самотните майки, а не за приемните фамилии. Искаме множеството пари да са за същинското семейство на детето, акцентира депутатът.

От партията желаят да има административни санкции (лишаване от една месечна заплата) за служители, които си разрешават да прокарват непознати идеологии и дадоха за образец съществуването на " трети пол ", " родител едно " и " родител две " в документите за постъпване в детски градини. " Омръзна ни да мътят мозъците на децата ни и да ги объркват непрекъснато ", акцентира Аксиева.

" Воля " упорства МОН да вземе незабавни ограничения за непоколебим надзор на всички анкети, материали и допитвания, които се спускат в учебните заведения за попълване от възпитаници и от родители.

От партията оферират веднъж месечно в часа на класа в учебно заведение да се работи с учениците за превъзмогване на детската експанзия. С една спогодба - тази тематика да не се употребява като малка врата за пробутване на Истанбулската спогодба, добави Аксиева.

Ако сме същински родолюбци, сами ще опазим фамилиите и децата си, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР