Волтова дъга удари дете, докато си прави селфи на жп

...
Волтова дъга удари дете, докато си прави селфи на жп
Коментари Харесай

Дете пострада при токов удар, докато си прави селфи

Волтова дъга удари дете, до момента в който си прави селфи на жп линия. 15-годишно дете е настанено в „ Пирогов ”, заяви. 

Инцидентът е станал към 14:30 ч. през днешния ден на жп гара " Искър ". 

От пресцентъра на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ оповестиха, че детето се е било качило на зърновоз, а това е втори случай пред последните дни с дете, покосено от волтова дъга.

От компанията припомнят, че напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, а разстояние от 2 метра и по-малко до контактната мрежа е пряк риск за живота и здравето. В момента на токовия удар се развива температура от над 6000 градуса, а въздухът става на плазма. Кой е моментът, в който ще се появи волтовата дъга, зависи от влажността на въздуха и от жеста на посегателство към мрежата.

Железопътната инфраструктура е стратегическа зона и достъпът до нея, отвън откритите за престой и прекосяване места (чакални, прелези, надлези, подлези или пешеходни пътеки) е безусловно неразрешен. Опасно за живота е и всяко качване на стълбовете и  вагоните, както и по предотвратяващи достъпа до контактната мрежа уреди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР