Володимир Зеленски за пореден път призова Русия да бъде обявена

...
Володимир Зеленски за пореден път призова Русия да бъде обявена
Коментари Харесай

Зеленски пак призова Русия да бъде обявена за терористична държава. Байдън е против

Володимир Зеленски за следващ път прикани Русия да бъде оповестена за терористична страна " на всички равнища " във вечерното си послание към нацията. Това стана, откакто обстрел прекъсна последния електропровод, свързващ възела на Запорожката АЕЦ с електропреносната мрежа на Украйна.

Президентът сподели, че това е втората сходна провокация, а централата е била на крачка от нуклеарна злополука. Той означи, че обстрелът става в навечерието на представянето на заключенията на задачата на МААЕ за обстановката в Запорожие.

„ Обстрелът на територията на АЕЦ значи, че терористичната страна не я интересува какво споделя МААЕ, не я интересува какво ще реши интернационалната общественост.

Русия се интересува единствено от това обстановката да остане неприятна колкото е допустимо по-дълго. Това може да се поправя единствено посредством усилване на глобите, единствено посредством публично признание на Русия за терористична страна - на всички равнища “, рече Зеленски.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обаче не поддържа апела. На въпрос дали Русия би трябвало да бъде приета за спонсор на тероризма, Байдън отвърна пред кореспонденти: „ Не “.

Кремъл назова този факт " позитивен ".

В края на юли Сенатът на Съединени американски щати утвърди резолюция, призоваваща Държавния департамент да признае Русия за страна, спонсорираща тероризма. Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси също сподели на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че в случай че той не уточни Русия като терорист, Конгресът ще го направи.

В случай, че това въпреки всичко стане, Русия ще попадне в компанията на Сирия, Иран, Северна Корея и Куба. Ще влязат в действие строги ограничавания за връзки с Руската федерация, в това число възбрана за експорт на артикули за защита, надзор върху износа на артикули с двойна приложимост, финансови и други ограничавания.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР