Володимир Зеленски обвини някои арабски лидери, че си затварят очите

...
Володимир Зеленски обвини някои арабски лидери, че си затварят очите
Коментари Харесай

Зеленски смъмри някои арабските лидери, че си затварят очите за войната

Володимир Зеленски упрекна някои арабски водачи, че " си затварят очите " за нашествието на Русия преди предстоящото му появяване на срещата на върха на Г-7 в Япония, заяви Би Би Си в петък.

Смята се, че украинският президент ще дойде в Хирошима в неделя в опит да обезпечи спомагателна военна поддръжка за плануваната контраатака, която той отсрочи като незадоволително готова.

В петък Зеленски беше в Саудитска Арабия за среща на върха на Арабската лига. От страните от Арабската лига единствено Сирия намерено поддържа нашествието на Русия. " За страдание има някои по света и тук измежду вас, които си затварят очите за тези (военнопленнически) кафези и противозаконни анексии. Тук съм, с цел да може всеки да огледа почтено, колкото и да се пробват да въздействат руснаците, въпреки всичко би трябвало да има самостоятелност. ", сподели Зеленски.  Зеленски ще посети персонално Г-7 в Япония, Съединени американски щати ще разгласят нови наказания Зеленски ще посети персонално Г-7 в Япония, Съединени американски щати ще разгласят нови наказания

Той сподели на събралите се водачи в Джеда, че страната му се пази от колонизатори и империалисти в очевиден намек за историята на арабския свят, придружена от нашествия и окупации, отбелязва Би Би Си.

Саудитска Арабия, която е хазаин на срещата следва деликатна линия във връзка с спора. От една страна поддържа резолюцията на Организация на обединените нации, призоваваща Русия да изтегли войските си и дава обещание 400 милиона $ филантропична помощ за Украйна, само че се опълчва на налагането на наказания на Русия, гледайки на себе си като на безпристрастен състезател.
 Зеленски кацна в Саудитска Арабия за срещата на Арабската лига Зеленски кацна в Саудитска Арабия за срещата на Арабската лига
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман възобнови предлагането си Саудитска Арабия да посредничи сред Москва и Киев за преустановяване на боевете на срещата на върха.

Междувременно Сирия преди малко бе призната още веднъж в Арабската лига. Нейният водач Башар ал-Асад сподели на срещата на върха, че има историческа опция за района да се преобразува без непозната интервенция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР