Volkswagen е заблудил, британските власти, че една от нейните дизелови

...
Volkswagen е заблудил, британските власти, че една от нейните дизелови
Коментари Харесай

Volkswagen използва десет маймуни за грандиозна измама, свързана с дизеловите коли!

Volkswagen е заблудил, английските управляващи, че една от нейните дизелови коли изпускат по-малко нездравословни излъчвания в атмосферата, фалшифизирайки опит с 10 маймуни. В центъра на абсурда е Европейската група за проучвания в областта на околната среда и здравето в транспортния бранш – орган, който е финансиран от BMW, Daimler и Volkswagen. В рамките на опита от Volkswagen са обезпечили техния модел Beetle (костенурката) за проби, в които взели участие и 10 маймуни, които били принудени да вдишват изгорелите газове.

Тестът бил по този начин подправен, че колата е произвеждала по-малко нездравословни излъчвания, твърди The New York Times.

Подробности към опита, състоял се през 2014 година, бяха разкрити в границите на дело против Volkswagen, заведено през миналата година в Съединени американски щати.

Европейската група за проучвания в областта на околната среда и здравето в транспортния бранш бе закрита през 2017 година на фона на абсурда.

Резултатите от проучванията на групата обаче към този момент са били представени в отчети на Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и от Националния институт за здраве и грижи (NICE).

Дейвид Кинг, някогашен старши теоретичен консултант на английското държавно управление, също е бил излъган от резултатите. Той си спомня, че е бил заведен в лаборатория при започване на хилядолетието, където 10 дизелови коли работели.

Кинг, който страда от асма, си спомня, че въздухът е бил толкоз чист, че той е могъл свободно да диша.

Според информацията в изданието обаче, европейските производители на коли били създали своите коли по този начин, че те да преминат тестванията за екологичност, само че в действителност на пътя равнището на нездравословни излъчвания било напълно друго.

Няколко проучвания на държавните управления на Англия, Франция и Германия открили, че дизеловите коли, създадени от съвсем всички европейски производители, изхвърлят доста повече нездравословни излъчвания от равнището, разрешено от закона.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР