Volkswagen бележи сериозен напредък в развитието на своята електрическа офанзива

...
Volkswagen бележи сериозен напредък в развитието на своята електрическа офанзива
Коментари Харесай

Volkswagen: производство на електромобили в световен мащаб



Volkswagen бележи сериозен прогрес в развиването на своята електрическа атака и през 2021 година. Предстои напълно скоро марката да означи пазарната премиера на новия ID.4 - първият напълно електрически SUV модел с емблемата на Volkswagen, а през тази година ще станем очевидци и на дебюта на още един представител на ID. фамилията. С увеличението на броя на електрическите модели в гамата на марката естествено нараства и размерът на производството и продажбите - след реализацията на общо 134 000 напълно електрически коли през миналата година, поредно повишаване на този индикатор се чака и през идващите няколко години. Решаваща роля в тази тенденция безспорно ще играе и основаването на мрежа от съвременни индустриални мощности за електрически транспортни средства в световен мащаб. „ Марката Volkswagen извършва систематично и поредно програмата на своята електрическа атака. В допълнение към създаването и стартирането на пазара на новите модели с електрозадвижване, това включва и трансформацията на мрежата от индустриални мощности в световен мащаб. Всичко това са значими фактори в поддръжка на нашите упоритости да се превърнем в международен водач в областта на електрическата подвижност “, показа виновният за електрическата подвижност член на Управителния съвет на марката Volkswagen Томас Улбрих.
 Volkswagen: произвеждане на електрически автомобили в международен мащаб

Изграждането на световна мрежа за произвеждане на електрически автомобили е от решаващо значение за компанията Volkswagen.

Последният ослепителен образец в тази тенденция бе стартът на серийното произвеждане на модела ID.3 в Стъкления цех в Дрезден. В неповторимото по рода си индустриално оборудване в столицата на немската провинция Саксония, от чиито поточни линии през годините слизаха първокласните лимузини Volkswagen Phaeton и Bentley Flying Spur, както и електрическия Volkswagen e-Golf, от края на месец януари към този момент се създават по 35 екземпляра ID.3 всеки ден. Паралелно с индустриалната си функционалност, Стъкленият цех към този момент ще поеме и ролята на проучвателен и иновационен център на Volkswagen за разработка на реформаторски планове и хрумвания за следващо внедряване в по-големи индустриални мощности и размери на марките от групата Volkswagen. Освен това неповторимата атмосфера в Стъкления цех ще даде опция на посетителите и гостите да получат изцяло усещане и прекарване от срещата с моделите от ID. фамилията.



В момента марката Volkswagen разполага с общо осем на брой изцяло функционални или в развой на създаване индустриални мощности за електрически автомобили на платформата MEB.

Стъкленият цех в Дрезден е четвъртата подред индустриална мощ на марката в международен мащаб, където Volkswagen създава напълно електрически модели на основата на софтуерната платформа MEB. И до момента в който Дрезден е релативно дребен обект от позиция на индустриалния размер, другите фабрики за MEB модели в Цвикау (Германия), Антинг и Фошан (и двете в Китай) се отличават с доста внушителни размери на производството. Заводът в Цвикау беше първото оборудване, което стартира производството на MEB модели в края на 2019 година, преминавайки през цялостна промяна от произвеждане на 100% коли с вътрешно горене до 100% електрически модели. В момента производството там се уголемява малко по малко, като настоящият дневен размер възлиза на към 800 напълно електрически ID.3 и ID.4, а през актуалната година към тях ще се прибавят и електрически модели от марките Audi и Cupra. В качеството си на напълно електромобилен цех, оборудването в Цвикау ще може да създава до 1500 екземпляра на ден и ще доближи оптимален годишен потенциал от 330 000 електрическия автомобил.

Заводът в Aнтинг е първият напълно новоизграден индустриален център за MEB електрически автомобили на Volkswagen

Наред с това, към края на 2020 година в китайските фабрики в Антинг и Фошан стартира произвеждството на MEB моделите ID.4 CROZZ и ID.4 X. От индустриалната мощ в Aнтинг излизад само и единствено електрически коли – това е и първият в света новопостроен цех за MEB модели на Volkswagen. В бъдеще в завода във Фошан на една поточна линия ще могат да се създават както коли с стандартно задвижване и мотори с вътрешно горене, основани на платформата MQB, по този начин и чисто електрически модели на платформата MEB. И двата китайски завода бяха доведени до фаза на подготвеност за серийно произвеждане в границите на едвам две години, като всеки от тях има оптимален индустриален потенциал от 300 000 автомобила годишно.
 Volkswagen: произвеждане на електрически автомобили в международен мащаб

Заводът за произвеждане на MEB модели в Антинг, Китай.

Съвкупният оптимален индустриален потенциал на четирите завода на Volkswagen за произвеждане на MEB модели в Цвикау, Антинг, Фошан и Дрезден надвишава 900 000 автомобила годишно. В момента всички фабрики за произвеждане на MEB коли към момента са във фаза на повишение на индустриалния ритъм, като плануваният предстоящ оптимален индустриален потенциал на цялата мрежа ще доближи един милион електрически транспортни средства годишно. Междувременно за произвеждане на MEB модели се приготвят и заводите в Емден (Германия), Хановер (Германия) и Чатануга (САЩ), като се чака първите електрически автомобили да стартират да слизат от техните поточни линии през идната година.

Volkswagen Group Components играе основна роля

В допълнение към построяването на нови и преоборудването на съществуващите фабрики за произвеждане на коли, развой на промени и преструктуриране по отношение на електрическата подвижност тече и в заводите за произвеждане на части, възли и елементи на Volkswagen Group Components. Така да вземем за пример, заводът в Касел (Германия) доставя детайли от електрическото задвижване и елементи от платформената архитектура на MEB. Системата на акумулаторните акумулатори на MEB моделите се създава и създава в заводите на марката в Брауншвайг (Германия) и Фошан (Китай). Основните детайли на електродвигателите - ротор и статор, се доставят от завода за произвеждане на съставни елементи в Залцгитер (Германия), където се намира и високотехнологичният експертен център за развойна активност в региона на акумулаторните кафези CoE (Center of Excellence Battery Cell), разработващ ноу-хау в региона на акумулаторните технологии за цялата група Volkswagen. Това включва и производството – в близко съседство с центъра до 2024 година ще бъде построен първият цех за акумулаторни кафези Northvolt Zwei на взаимното дружество с шведския производител на акумулатори Northvolt AB.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР