Волфсбург победи с категоричното 3:0 Майнц в среща от 30-тия

...
Волфсбург победи с категоричното 3:0 Майнц в среща от 30-тия
Коментари Харесай

Волфсбург спря брутално серията на Майнц след вихрено първо полувреме

Волфсбург победи с безапелационното 3:0 Майнц в среща от 30-тия кръг на Бундеслигата. Всички попадения за “вълците ” паднаха още през първата част, като с два гола се регистрира датският нападател Йонас Винд (5’, 28’), а още едно попадение добави Себастиан Борнау (13’).

Домакините стартираха стремително мача и поведоха рано-рано. След добра “скандинавска ” композиция Матиас Сванберг изведе Йонас Винд, който технично чукна топката около Робин Центнер за 1:0. Осем минути по-късно Волфсбург нанесе втори удар. С положително центриране Патрик Вимер откри централния бранител Себастиан Борнау, който с глава трансферира стража на Майнц за 2:0.

Интригата в срещата завърши в 28-ата минута. Тогава Боте Баку от домакините навлезе рисково отдясно, излъга няколко противникови футболисти и подаде към Йонас Винд, който от дребен ъгъл означи втория си гол в мача за 3:0. До края мачът главно се доиграваше, като Майнц по този начин и не съумя да означи почетен гол.

Така Волфсбург записа втора поредна безапелационна победа, откакто завоюва в предходния кръг с 5:1 като посетител на Бохум. С триумфа си “вълците ” изпревариха днешния си противник в класирането с една точка и към този момент са на 7-а позиция. Загубата пък постави завършек на мощната серия на Майнц от 10 следващи мача без проваляне в Бундеслигата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР