Волейболният шампион на Русия Локомотив (Новосибирск), който е воден от

...
Волейболният шампион на Русия Локомотив (Новосибирск), който е воден от
Коментари Харесай

Пламен Константинов и Локомотив без шансове срещу Тренто в ШЛ

Волейболният първенец на Русия Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов, стартира със загуба във втория шампионат от Група Е на Шампионската лига. Тимът на Константинов нямаше никакви шансове против италианския гранд Итас (Тренто) и отстъпи с в среща, играна довечера в зала " Цепелин КАТ Хале А1 " във Фридрихсхафен (Германия).

След като домакините от Фридрихсхафен бяха принудени да пропуснат шампионата поради доста случаи на ковид и отсъждане на служебни загуби, Локомотив е на второ място във краткотрайното класиране с 2 победи, 3 загуби и 7 точки, с което резервира реалистични шансове за продължение напред към 1/4-финалите на ШЛ като един от трите най-хубави втори тимове от всички групи. Трентинци пък на процедура се класираха за елиминациите на най-престижния евротурнир, като са еднолично отпред с 5 победи от 5 мача и 14 точки.

Утре (10 февруари) Тренто ще играе против третия тим от групата - чешкия ЧЕЗ Карловарско (Карлови Вари), който към този момент няма шансове за продължение напред. Срещата е още веднъж от 18,00 часа българско време. Локомотив пък ще излезе против чешкия отбор в четвъртък (11 февруари) по същото време в търсене на наложителна победа.

Най-резултатен за Локомотив бе сръбският диагонал и национал Дражен Лубурич с 13 точки (1 блок и 41% успеваемост в атака), а Марко Ивович добави още 10 точки (1 ас, 47% успеваемост в офанзива и 71% положително посрещане).

За Тренто над всички още веднъж беше Нимир Абдел-Азиз със 17 точки (3 аса и 70% успеваемост в атака) за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР