Волейболният отбор на Ястржембски Венгел (Ястржембие-Здруй) спечели Суперкупата на Полша

...
Волейболният отбор на Ястржембски Венгел (Ястржембие-Здруй) спечели Суперкупата на Полша
Коментари Харесай

Ястржембски спечели Суперкупата на Полша след драма срещу ЗАКСА и Денис Карягин

Волейболният тим на Ястржембски Венгел (Ястржембие-Здруй) завоюва Суперкупата на Полша за втора поредна година. Играчите на Марсело Мендес се постановиха доста трагично ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), с българския национал Денис Карягин в състава, с 3:2 (24:26, 25:23, 18:25, 25:20, 15:13) в разногласието за трофея, игран пред близо 3600 фенове в цялостната зала в Люблин.

ЗАКСА влезе в мача като сегашен първенец и притежател на Купата на Полша, а Ястржембски като вицешампион от локалната Плюс Лига. Така Ястржембски завоюва Суперкупата на Полша за втори следващ път, откакто предходната година надигра още веднъж ЗАКСА, само че с 3:0 гейма.

Тимът на Ястржембски изоставаше с 0:1 и 1:2, само че сподели повече воля за победа и завоюва Суперкупата. В тайбрека Ястржембски поведе с 9:6 с помощта на обсада на Ян Хадрава и сполучлива офанзива на Тревър Клевено. Това сякаш пречупи ЗАКСА и олимпийския първенец с Франция Стефан Бойер заби последната топка за 15:13 и 3:2 за Ястржембски.

Именно Бойер стана най-резултатен за Ястржембски с 23 точки (3 блока) за успеха. Въпреки това, за Най-полезен състезател (MVP) на мача беше избран центърът Юрий Гладир, който добави 15 точки ( 7 блока! и 1 ас) за триумфа.

От друга страна Денис Карягин остана запаса за своя отбор и по този начин и не се появи в игра . Най-полезен за ЗАКСА стана Лукаш Качмарек също с 23 точки ( 7 блока! и 1 ас). Дейвид Смит и Дмитро Пашитский се регистрираха с 13 и 12 точки, само че и това не оказа помощ за победа.

Снимки: plusliga.pl
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР