Волейболният отбор на Марица (Пловдив) стана първият финалист за Купата

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) стана първият финалист за Купата
Коментари Харесай

Иван Петков: Подценихме някои ситуации както винаги

Волейболният тим на Марица (Пловдив) стана първият финалист за Купата на България при дамите. Волейболистките от Пловдив надиграха Раковски (Димитровград) с 3:0 гейма в първия полуфинал от шампионата, който се организира в зала " Иван Вазов " в Стара Загора. Ето какво сподели след мача старши-треньорът на " жълто-сините " Иван Петков:

" С оглед на разликата в равнището на двата тима, мисля, че първите два гейма ги изиграхме с нужната централизация и страст, която би трябвало да има в нашия тим. Целият мач протече по метода, по който протичат в последно време всичките ни мачове в България - с подценяване на обстановки, с липса на централизация, с цялостен контрастност на това, което е било в първата половина на мача, доста неточности без причина. Това е наша Ахилесова пета, от седем мача може би - все по този начин ги играем. Търсим си оправдания, което е несериозно. Това се случва и на доста по-сериозни тимове, изправяме се против грешките на растежа. Срещу нас бяха доста млади девойки, които дадоха всичко от себе си - страст, въодушевление, предпочитание, в устрема да ни затруднят оптимално, допускаха много неточности ".

" Грешките от наша страна несъмнено ме тормозят, само че допускам, че на финала настройката ще бъде по-различна, като за край. Обаче би трябвало сами да излезем от този проблем, да намерим верните решения. Когато подцениш избрани обстановки, това те вади от мача. Както споделих, това което ме тормози, е експанзията в сервиса, има много неточности от този детайл, което на моменти беше добре за нашия резултат, на моменти спираше пауъра, бяха набрали скорост, само че това са естествени неща ", приключи Петков.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР