Волейболният Хебър завърши с победа есенния дял от първенството на

...
Волейболният Хебър завърши с победа есенния дял от първенството на
Коментари Харесай

Хебър ще зимува като абсолютен лидер в Супер волей

Волейболният Хебър приключи с победа есенния дял от шампионата на Супер Волей при мъжете. Тази вечер първенците се постановиха като посетители над Монтана с 3:1 (25:22, 25:21, 24:26, 25:15 ) в мач от 11-ия кръг, който се игра в зала „ Младост “. Успехът на " тигрите " бе под номер 11(33 точки) и им подсигурява лидерската позиция в класирането след изиграване на мачовете от първия дял на шампионата.

Първата част стартира равностойно до 4:4, като още от началото се видя, че монтанчани ще се хвърлят с всички сили. След това домакините се откъснаха, като осъществиха серия от пет следващи точки и поведоха с 9:5. Пазарджиклии не можаха да реагират съответно и заиграха ролята на догонващи, като изоставаха с пет точки - 13:18. Едва тогава те откриха ритъма си и започнаха да топят пасива си.

Стабилизирането на посрещането и повишение на успеваемостта в офанзива докара до равенството 22:22. С главен принос за обрата в тези минути бяха Тодор Алексиев, който се нагърби с сложните топки в офанзива и сервисът на Якопо Масари, който затрудни оптимално притивниковото посрещане.

Във втората част съпротивата на монтанчани продължи доникъде, след което пазарджиклии взеха нещата в свои ръце и поведоха с 2:0 гейма.

Домакините обаче не се отхвърлиха да се борят и бяха възнаградени за напъните си. Те демонстрираха страхотна мотивация и отдаденост, до момента в който за гостите спадна концентрацията. Монтана взе водачеството и дуктуваха играта до дъно. В края на гейма Монтана водеше с 24:21, като за малко щеше да го изпусне Закъсняло активизиране на Хебър докара до страховит поврат и тъждество 24:24, като още веднъж сервисът на Масари бе в основата му. Този път обаче волейболистите на Монтана демонстрираха Характер, устояха до дъно на сложната обстановка и постановиха волята си, като взеха гейм на противника.

Това подейства отрезвяващо за Хебър и в четвъртата част първенците излязоха по-различен начинq концентрацията бе на разположение. Те демонстрираха класата си, поведоха с 10:4 и не дадоха повече никакви шансове на съперника, като затвориха мача единствено с един изгубен гейм. Реализатор за Хебър стана Брадли Гънтър с 15 точки. Якопо Масари добави 13 точки за триумфа на " тигрите ". Той взе и наградата за най-полезен играч в срещата.

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Николай Къртев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Мартин Симеонов)

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР