Волейболните шампиони от Нефтохимик 2010 (Бургас) ще играят на пореден

...
Волейболните шампиони от Нефтохимик 2010 (Бургас) ще играят на пореден
Коментари Харесай

Нефтохимик на финал за Купата на България

Волейболните първенци от Нефтохимик 2010 (Бургас) ще играят на следващ край за Купата на България, откакто надиграха изрично Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:10, 25:22, 25:18) във втория полуфинал от финалния шампионат, игран довечера пред към 1000 фенове в зала " Младост ".

Така на следващия ден (19 януари) Нефтохимик ще играе на финала против носителя на трофея Хебър (Пазарджик), който по-рано през днешния ден се наложи над Монтана с 3:1 гейма. Срещата ще бъде повтаряне на миналогодишния край, който " тигрите " от Пазарджик завоюваха трагично след 3:2 гейма. Финалът сред Хебър и Нефтохимик е от 18,30 часа.

Бургазлии стартираха стремително в първия гейм на срещата, като поведе с 5:0 с помощта на Мирослав Градинаров. Последва замяна на няколко точки, след което момчетата на Николай Желязков се откъснаха с голяма разлика, която доближи до 14:. В идващите минути преднината на Нефтохимик се усили до 16 точки при сервис на Николай Николов и това предреши изхода на гейма, който просто бе доигран за крайното 25:10.

Във втората част Добруджа потегли добре, само че опитът на първенците си сподели думата и те още веднъж поведоха. Преднината на Нефтохимик се резервира до 11:5, след което добричлии съкратиха дистанцията. Домакините останаха постоянни и още веднъж дръпнаха с удобна преднина. След 18:13 играчите на Нефтохимик се пропукаха и гостите от Добрич направиха пробив и последователно изравниха при 19:19. Нефтохимик, обаче, се " разсъни " и върна задатъка си от две точки, които се оказаха задоволителни за крайното 25:22.

В третия гейм Нефтохимик резервира ритъма си на игра и до края не разреши изненада - 25:18, 3:0 и класиране за финала за Купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР