Волейболистите от националния отбор допуснаха второ тежко поражение на световното

...
Волейболистите от националния отбор допуснаха второ тежко поражение на световното
Коментари Харесай

Втора тежка загуба уби шансовете на България на Мондиал `22

Волейболистите от националния тим позволиха второ тежко проваляне на международното състезание в Полша и Словения и на практика изгубиха шансове за класиране на 1/8-финалите. След провалянето от съдаомакина " тайфа полска " с 0:3 в откриващата среща от група С в Катовице селекцията на Николай Желязков не съумя да завоюва даже гейм и против отбора на Съединени американски щати - 20:25, 23:25, 24:26.

 

За разлика от първия дуел против международните първенци, този път " трикольорите " имаха действителна опция да вземат най-малко почетен гейм, а вероятно даже и да се борят за първа точка в актива си. Във втората част нашите волейболисти водеха с 22:20, а в третата - с 19:15 и 24:21. Пропилените три следващи геймбола обаче убиха искрицата вяра и американците затвориха мача с първия си късмет.

 

" Със сигурност в този момент може да съжаляваме повече, че не спечелихме - разяснява треньорът Желязков пред Sportal.bg. - Няма по какъв начин да не съжаляваме, тъй като считам, че и във втория, и в третия гейм, ние водехме нещата на игрището и бяхме тимът, който игра по-добре. Проблемът беше, че и през днешния ден се откри реализатор на начален удар от другата страна, който да направи серия от точки и ние да изпитаме усложнения да го извадим. Това е ситуацията, за жалост не успяхме. Жалко е, тъй като и с труда, който поставиха момчетата, не заслужавахме да загубим с 3:0. "
 
Селекционерът не направи промени в титулярната си шесторка и на полето още веднъж започнаха разпределителят Георги Сеганов, диагоналът Цветан Соколов, посрещачите Александър Николов и Мартин Атанасов и центровете Алекс Грозданов и Светослав Гоцев. Либеро беше Владислав Иванов, а като запаси влязоха Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров и Светослав Иванов.

 

Капитанът Соколов стана топреализатор в мача с 15 т. (1 ас, 2 блока), а Аспарухов се включи с 10 т. (1 блок) от пейката. Грозданов осъществя 8 т. (4 блока), а Николов добави 7 т. (1 ас).

 

С максимален принос за чистия триумф на Съединените щати беше Тори Дефалко с 13 т. (2 аса, 1 блок). Матю Андерсън и Аарън Ръсел (1 ас, 2 блока) способстваха с по 11 т.

 

Благодарение на успеха тимът на Съединени американски щати (2-0, 6 т.) оглави класирането в група С и си подсигурява присъединяване в елиминациите. В късния мач през днешния ден Полша (1-0, 3 т.) излиза против новобранеца Мексико (0-1, 0 т.) и евентуално ще се причисли към американците като сигурен 1/8-финалист. България (0-2, 0 т.) все още е на 4-то място в подреждането, а в последния си дуел във вторник излиза против мексиканците.

 

" В момента е доста мъчно да приказвам с каква настройка ще влезем в последния мач - добави Желязков. - Разочарованието е огромно в момчетата. Ще бъде сложна среща от позиция на мотивацията.

 

Важно е след такава загуба да се мотивираме и да дадем най-хубавото от себе си. Смятам, че би трябвало да се опитаме да дадем най-хубавото като игра, с цел да реализираме резултат. Няма да е елементарно, тимът на Мексико играе малко необикновен и ексцентричен волейбол, имат и положителни реализатори, тъй че няма да ни бъде елементарно никога. Със сигурност има какво да се направи като ротации. Ще проверим и какви теоретични шансове имаме и на база на това ще забележим по какъв начин ще постъпим, само че сигурно ще има промени. "

 

За втората фаза на Мондиал `22 ще се класират първите два отбора от всяка от шестте групи плюс четирите най-хубави трети тима.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР