Волейболистите на ЗАКСА (Кендженджин-Козле) спечелиха Купата на Полша, след като

...
Волейболистите на ЗАКСА (Кендженджин-Козле) спечелиха Купата на Полша, след като
Коментари Харесай

Волейболистите на ЗАКСА спечелиха Купата на Полша, но не забравиха Денис Карягин

Волейболистите на ЗАКСА (Кендженджин-Козле) завоюваха Купата на Полша, откакто на финала победиха Ястрежебски Венгел (Ястжембие-Здруй) с 3:0 (26:24, 29:27, 25:23).

Александер Сливка заби 18 точки и бе определен за MVP. Лукаш Качмарек добави 16 точки, а Бартош Беднож се отличи с 14 точки.

Ян Хадрава бе най-резултатен за Ястрежебски Венгел с 12 точки. Стефан Бойер добави 10 точки, а Томаш Форнал се отличи с още 8 точки.

ЗАКСА печели за 4-и следващ път Купата на Полша (2019, 2021, 2022, 2023). И за четвърти следващ път побеждава на финала Ястрежебски Венгел.

През 2020 година шампионатът не се организира поради пандемията от ковид. За успеха волейболистите на Туомас Самелвуо сграбчиха чек за 200 000 злоти.

Веднага откакто завоюваха Купата на Полша волейболистите на ЗАКСА не не помниха и досегашния си съотборник Денис Карягин, който игра в състава на първенците на Полша в първи полусезон, а в този момент се състезава за френския Тулуза.

След като се качиха в клубни рейс със трофея всички волейболисти на ЗАКСА насочиха специфичен привет за Денис Карягин.

“Хей Денис, огромно здравей на теб. За нас през днешния ден е огромен ден, ти не си тук, само че си част от нас. Момчетата желаеха да те поздравят ”, сподели Дмитрий Пашицкий във видео послание към родни национал.

След това всички волейболисти на ЗКАСА закрещяха мощно: 

“Дениииис Карягииин, Дениииис Карягииин, Дениииис Карягииин! ”
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР