Волейболистите на Сливнишки герой (Сливница) взеха лидерството в Западната група

...
Волейболистите на Сливнишки герой (Сливница) взеха лидерството в Западната група
Коментари Харесай

Сливнишки герой взе лидерството в Западната група след разгром над СУ

Волейболистите на Сливнишки воин (Сливница) взеха водачеството в Западната група на Висшата лига. Воденият от Мартин Стоев отбор надигра изрично състава на ВК Софийски университет с 3:0 (25:16, 25:12, 25:14) в среща от четвърти кръг на шампионата. Победата бе факт единствено за час.

Сливничани имат 12 точки в актива си (4 победи) , СУ е на втората позиция с 9 точки (3 триумфа, 1 загуба) .

Домакините бяха преобладаващи през целия мач и закономерно завоюваха.

Отборът на Етрополе също продължава сполучливото си показване в групата. Волейболистите на Васил Василев се постановиха като посетители над Град (Белоградчик) с 3:1 (25:16, 29:27, 18:25, 25:22) .



Етрополци бяха непоколебими в първата част и поведоха без проблем. Във втория гейм гостите поведоха, само че по-късно състезателите от Северозапада обърнаха и вкараха конспирация. Размяната на функциите продължи съвсем до края на частта, само че " червено-черните " измъкнаха успеха след 29:27.

Играчите от Етрополе започнаха мощно и в третия гейм, само че изпуснаха самодейността след 16:14. Град направи поврат и завоюва частта, намалявайки пасива си. Това повлия на играта и при започване на решителния гейм - момчетата на Христо Христов поведоха, обаче позволиха противникът да изравни. Равностойната игра продължи и след известна замяна на водачество етрополци се поздравиха с триумфа.

Миньор (Перник) също записа третата си победа, откакто се наложи над ВК Люлин с 3:1 (27:29, 25:15, 26:24, 25:19) в домакинска среща. Състезателите на Асен Асенов са четвърти в таблицата с 9 точки (3 триумфа, 1 загуба).



Перничани имаха превес през по-голямата част от първия гейм, само че разрешиха на люлинци да се " залепят " за тях. Впоследствие домакините се поокопитиха и излязоха напред, столичани не се отхвърлиха и поведоха в резултата.

Ударно бе началото за Миньор във втория гейм, като разликата бе постоянна до край.

Третата част потегли под диктовката на състезателите на Георги Петров, след което Радостин Денков и съотборниците му обърнаха и поведоха. В края се заформи конспирация, само че домакините не изпуснаха шанса и затвориха след два геймбола.

В последния гейм битката стартира равностойно, Миньор обаче бе безапелационен и реализира триумфа след съвсем двучасов дуел.

Доста трагичен бе дуелът сред Звездец (Горна Малина) и Ботев (Ихтиман) . Състезателите на Иван Генков победиха като домакини противника след петгеймов трилър - 3:2 (25:18, 23:25, 26:24, 23:25, 15:12) .

Двата отбора си размениха по един гейм. Волейболистите от Горна Малина преобладаваха напълно в третата част, само че позволиха съмнение в основните моменти. То обаче не им попречи да запишат успеха в гейма.

Четвъртата част бе на амплитуди доникъде, след това гостите взеха преднина и тя се резервира. Мачът влезе в тайбрек, в който след шестата точка Звездец пое самодейността и реализира втория си триумф за сезона.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР