Волейболистите на Монтана завършиха на 4-о място в класирането на

...
Волейболистите на Монтана завършиха на 4-о място в класирането на
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Селекцията ни е почти към финалната права

Волейболистите на Монтана приключиха на 4-о място в класирането на Суперлигата след насилственото прекъсване на шампионата поради пандемията от ковид, а с това добираха право за присъединяване в евротурнирите. Старши-треньорът Даниел Пеев продължава да води отбора и за идващия сезон, като работи интензивно за построяването на състава. Наставникът съобщи, че селекцията е съвсем приключена, а ето какво сподели още той за BGvolleyball.com за ситуацията на отбора, състава и бъдещите цели.

- Докъде стигнахте със селекцията за новия сезон?
- Може да с каже, че селекцията е съвсем на оптималната права. Запазваме главния състав. Не да започваме изначало да градим, а ще разчитаме на ядрото от предходната година. Тези състезатели, към този момент постигнали заварка, да окажат едно по-добро равнище и до гоним по-високи резултати. Разбира се приказвам за българските играчи. От главния състав подписахме с всички плюс двете либера.

- Имате ли нови състезатели?
- Да, имаме и две нови попълнения, които идват от Дунав (Русе). Това са Мартин Кръстев – централен блокировач и Виктор Костадинов – разпределител.

- През миналия сезон разчитахте на двама чужденци. Каква е обстановката за новото състезание?
-Поради неналичието на някои български играчи, може още веднъж да притеглим чужденци на постовете разпределител и диагонал. Да, има и класни родни волейболисти като Добри Димитров и Иван Станев за поста разпределител, само че те са на друго ценово равнище, не са ни по опциите. За диагоналите е същото.

- Това значи ли, че чужденците излизат по-евтино?
- Да, по този начин става на процедура. Дори умел разпределител като Максимилиан Талер ни направи жест за миналия сезон и игра за по-малко пари от неговите стандарти. Затова си имаше и причина, беше без тим и искаше да резервира форма, само че този сезон ще си откри доста по-класен клуб.

- Други чужденци ли ще притегляте?
- Да, в случай че успеем да намерим, състезателите ще бъдат други. Разбира се съгласно нашия бюджет.

- Какви волейболисти още ви трябват?
- Може би още двама посрещачи. Може и от школата да вземем, има едно-две перспективни момчета.
 Нефтохимик взе някогашен национал
- Златко Кьосев ви напусна в посока Нефтохимик?
- Да, и доста се веселя за него. Имаше потребност от смяна. Там, несъмнено, ще би трябвало да се бори за своето място. Но това е нов тласък и мотивация да върви напред. Винаги се веселя, когато един състезател, с който съм работил, се развива на по-високо равнище. Това за мен е задоволство.
 Монтана удостовери присъединяване в Европа
- Ще участвате ли в Европа?
- Да, несъмнено. Щом имаме право, ще участваме, няма да бягаме от отговорност. Това към този момент е решено. Остана да забележим дали ще има евротурнири. Да се надяваме, че пандемията скоро ще свърши и волейболът още веднъж ще влезе в естественото си русло.

- Какви ще бъдат задачите ви за новия сезон?
- Желанието ни е да запазим място в четворката на Суперлигата. А съгласно селекциите на останалите тимове и съперниците ни, вероятно и да изкачим едно ходило по-нагоре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР