Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) може би записаха най-важната

...
Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) може би записаха най-важната
Коментари Харесай

Марек обърна Славия и остана в битката за оцеляване в НВЛ, белите отпадат от елита

Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) може би записаха най-важната си победа през сезона в Efbet Супер Волей, откакто надвиха доста трагично като посетители на последния във краткотрайното класиране Славия с 3:2 (25:27, 25:20, 21:25, 25:23, 15:12) в мач от 20-ия кръг на шампионата, игран довечера в зала " Панайот Пондалов ".

Така играчите на Найден Найденов остават на предпоследното 11-о място в подреждането с 4 победи, 16 загуби и 11 точки, като си подсигуряват присъединяване в плейаута, като на 5 април ще премерят сили с втория от Висшата лига в борба за оставане в елита. Славия пък сигурно отпада от Efbet Супер Волей, като два кръга преди края на постоянния сезон има единствено 1 победа, 19 загуби и 4 точки.

В предпоследния 21-и кръг Марек гостува на ЦСКА, до момента в който " белите " са посетители на Монтана. И двете срещи са в събота (25 март) от 18,00 часа.

В директния конфликт сред последния и предпоследния в класирането и двата отбора демонстрираха мотивация и предпочитание за успеха. В играта “на котка и мишка ” от самото начало, нервите и физическите сили бяха на страната на гостите от Марек в решаващия тайбрек, извоюван с 15:12.

Най-резултатен за Марек стана Мохамед Геруаш с 24 точки (1 блок и 48% успеваемост в офанзива - +9) за успеха. Иван Тасев добави още 19 точки (1 блок, 4 аса, 47% успеваемост в офанзива и 30% положително посрещане - +7) за триумфа.

Въпреки това, за Играч на мача (MVP) беше определен Ерик Стоев, който приключи с 9 точки и решителни отигравания в посрещане.

За домакините от Славия Васил Николов (1 блок, 3 аса, 53% успеваемост в офанзива и 54% положително посрещане - +6) и Виктор Недялков (3 блока, 2 аса и 42% успеваемост в офанзива - +10) завършиха с 22 и 21 точки, само че и това не оказа помощ за успеха.

Снимки: NVL/Startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР