Волейболистите на Хебър си осигуриха предсрочно първото място в мъжката

...
Волейболистите на Хебър си осигуриха предсрочно първото място в мъжката
Коментари Харесай

След победа в Дупница: Хебър завърши първи в редовния сезон

Волейболистите на Хебър си осигуриха предварително първото място в мъжката Супрелига на България, кръг преди края на постоянния сезон.

В последната си аудиенция преди плейофите " тигрите " надиграха с 3:1 Марек в Дуоница след 14:25, 25:21, 25:16 и 26:24 в среща от 13-ия кръг, играна в югозападния град.

Хебър изкова успеха си над Марек след мощна игра в офанзива и начален удар в множеството основни обстановки. Единствено в първия гейм домакините имаха превъзходство, само че по-късно пазарджиклии откриха правилния темп и го следваха до края.

Първата част мина напълно под диктовката на Марек, който затвори гейма с безапелационна разлика, след мощен начален удар. Впоследствие обаче функциите се размениха и " тигрите " демонстрираха друго лице. Дупничани обаче не се дадоха и играта продължи на амплитуди. Въпреки това, Хебър се поздрави с триумф в частта, за който огромно значение имаше по-добрата успеваемост в офанзива.

Размяна на водачеството имаше и в третия гейм. Момчетата на Драган Иванов съумяха да се откъснат много по-рано и, възползвайки се от грешките на домакините, да си обезпечат успокоение.

Двата тима започнаха равностойно в решаващата част, само че пазарджиклии още веднъж наклониха везните в своя изгода, с помощта на по-добрата си централизация. В самия край обаче умората си сподели думата и Марек последователно се приближи до противника. Това изправи на нокти гостите, само че грешките от офанзива и сервис на състезателите от Югозапада донесоха нужните две точки и срещата завърши в интерес на Хебър. Така " тигрите " се поздравиха с 11-а си победа.

Най-резултатен за спечелилите бе Брадли Гънтър, който записа страхотните 25 точки (6 аса!), националът на Северна Македония Александар Ляфтов приключи с 12 точки (1 ас). Иван Латунов добави 9 точки (2 аса, 1 блокада) и бе отличен за MVP на дуела.

За Марек Светослав Иванов приключи с 20 точки (4 аса, 2 блокади), а пазарджиклията Димитър Дулчев осъществя 12 точки (1 ас, 2 блокади).

В последния кръг Хебър среща Левски(София) в събота от 18,30 часа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР