Волейболистите на Хебър (Пазарджик) извършиха истински подвиг при дебютното си

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) извършиха истински подвиг при дебютното си
Коментари Харесай

Хебър пречупи Гуагас след златен гейм и продължава в Шампионската лига

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) направиха същински героизъм при дебютното си присъединяване в Шампионска лига и след " златен гейм " не престават във втори кръг на най-престижния европейски шампионат.
Българският отличник победи като хазаин испанския Гуагуас (Лас Палмас) с 3:1 гейма (25:20, 25:27, 25:16, 25:18) в реванша от първи квалификационен кръг на Шампионската лига. Така, след загубата с 0:3 в първия мач, мачът трябваше да се реши след " златен гейм ". В него Хебър се наложи с 15:13 и в профил испанците, от които загуби с 073 гейма преди седмица. Във втория кръг Хебър ще срещне първенеца на Беларус Шахтьор (Солигорск).
Зала „ Васил Левски “ се трансформира в същинска цитадела, която испанците не съумяха да завладяват. Като същински „ тигри “ домакините се бориха, преодоляха всички тежки сиуации и повалиха противника със страхотна игра. Видя се темперамент и воля, а опитните играчи демонстрираха класа и успеваемост във значими моменти на мача. Блокадата бе на равнище и даде преимущество, а сервисът довърши сполучливата картина на превъзходството.
Старши треньорът Камило Плачи още веднъж не можа да води отбора заради здравословен проблем. За повторно играчите на Хебър бяха под управлението на първия помощник-треньор Мартин Естебан Бланко Коста и другият помощник-треньор Дани Милушев. Треньорският щаб направи една смяна в титулярния състав по отношение на предишния дуел, като в посрещане стартира някогашният национал опитният Тодор Алексиев, вместо сегашния Пламен Шекерджиев.
Стартов състав на Хебър: Иван Станев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Къртев, Теодор Салпаров – либеро (Пламен Шекерджиев, Стойко Ненчев)
Волейболистите на Хебър стартираха извънредно стимулирани. Стабилното посрещане им разреши добра организация на играта и те започнаха да диктуват развоя, като поведоха с 10:7 и 12:9. Задачата да бъде обезвреден главният нападател на гостите - кубинеца Йосвани Ернандес се получаваше. Емоцията, която липсваше в първата среща, в този момент бе налице и действаше в интерес на домакините. Опитният Тодор Алексиев се развихри и сподели класата си, като се нагърби да отиграва най-важните моменти. След тъждество 17:17, Хебър поведе с 23:19, а Алексиев бе неспасяем. Това бе повратен миг и „ тигрите “ завоюваха първия гейм, като взеха значимо преимущество.
Втората част сподели, че борбата продължава с цялостна мощ. Двата противника играха равностойно и сменяха във водачеството с минимално преимущество. При 14:14 на полето се появи Пламен Шекерджиев, който размени Алексиев. След негово осъществяване на сервис домакините поведоха с 16:14, само че не съумяха да запазят преимуществото си. Тимът на Гуагуас изравни при 19:19 и още веднъж играта бе точка за точка. Хебър имаше мачбол, само че не съумя да го оползотвори, а в решителните минути испанците демонстрираха по-голяма душeвност. Сервисът на Ернандес бе решителен и отборът от Лас Палмас се наложи с 27:25, и изравни геймовете.
Пазарджиклии демонстрираха, че бързо се съвземат от сложни обстановки и в третата част още веднъж откриха своя темп. Смените, подхванати от треньорския щаб сработиха съвършено. На полето се появиха Стойко Ненчев и Пламен Шекерджиев, които дадоха своя принос за триумфа. След 11:11 началният удар на Хебър проработи и даде нужното преимущество. „ Тигрите “ безусловно изригнаха и означиха серия от 4 т. Това стъписа съперника и докара до неточности на съществени играчи, в това число и главният им точноносец Ернандес. Нашите резервираха непоклатимост, сервисът продължи да тормози съперника и Хебър затвори гейма с разлика, с цел да поведе с 2:1 гейма.
Това даде още по-голям подтик за българския отличник, който стартира да играе още по-уверено. Италианското попълнение Якопо Масари се развихри, а Тодор Алексиев още веднъж стартира да носи тима. Тимът ни поведе с 9:7, като усили преднина си на 7 т. - 21:14. Разликата бе разгромна и макар всички старания на испанците Хебър завоюва гейма и докара мача до " златен гейм ".
В решителния гейм треньорът на Гуагуас смени нареждането, което се оказа печеливш ход, и от 5:5 дръпна до 8:5. Хебър обаче сподели страховит темперамент и изравни при 9:9, след сервис на Иван Станев. При 11:11, още веднъж основна промяна даде преимущество. Влезлият за сервис Стойко Ненчев се показа сполучливо и Хебър поведе с 13:11. " Тигрите " устояха на всичко и постановиха волята си с 15:13, а с това победиха с крайната победа.
Най-резултатни за Хебър бяха Брадли Гънтър и Якопо Масари с по 19 т. Тодор Алексиев добави 17,а Николай Къртев приключи с 12.
Топ изпълнител в мача бе Йосвани Ернандес с 28 т., само че това не оказа помощ на отбора му за краен триумф.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР