Волейболистът Венцислав Рагин даде интервю пред сайта на Нефтохимик 2010

...
Волейболистът Венцислав Рагин даде интервю пред сайта на Нефтохимик 2010
Коментари Харесай

Венци Рагин: Радвам се, че отново ще бъда част Нефтохимик 2010 Бургас

Волейболистът Венцислав Рагин даде изявление пред уеб страницата на Нефтохимик 2010 Бургас малко повече от месец, откакто стана ясно, че от есента той още веднъж ще бъде част от състава на бургазлии.

През предходната година към този момент опитният център се състезаваше за Берое, а в този момент се завръща в Нефтохимик, който през идващия сезон ще би трябвало да пази купата си в НВЛ.

Самият Рагин изрази задоволството си от обстоятелството, че още веднъж ще играе за бургазлии и добави, че му е извънредно време да победи с купата на България.

Юношата на Славия показа още и с какво Нефтохимик 2010 Бургас се разграничава от останалите клубове у нас, имайки поради, че Венци Рагин е играл за Хебър Пазарджик, Добруджа 07 Добрич, Левски и Славия в България, както и за Полис (Катар), Костанца (Румъния) и Ал-Райан (Катар) в чужбина, като с последния стана и първенец на страната.

Ето го и цялото изявление с Венци Рагин:

– Венци, добре пристигнал още веднъж в Нефтохимик! Какво ти е познато и какво – непознато в Бургас?

– Благодаря, веселя се, че още веднъж ще бъда част от тима на Нефтохимик! Аз и фамилията ми сме щастливи, че се връщаме още веднъж в Бургас. Тук се усещаме доста добре и пазим доста хубави мемоари. Нямам самообладание през новия сезон да усетя поддръжката на невероятната аудитория.

– Взе Купата на България с Добруджа в сезона преди шампионския, завоюва исторически титли с Хебър преди минивълната от призове в Пазарджик… Сега се връщаш в Бургас след може би най-сладката купа. Има ли мисъл за реванш пред тим и почитатели?

– Аз съм човек, който постоянно се стреми да побеждава, и съм стимулиран да покажа най-хубавото, на което съм кадърен, с цел да оказа помощ на тима и да повторим триумфите от предишния сезон, а за какво не и да ги подобрим. А и ми е извънредно време да стана първенец на България. Защо да не го направя с Нефтохимик?!

– Какво не ви доближи с Нефтохимик преди година, с цел да се преборите за трофеите?

– Не мога да кажа какво не ни доближи, защото в полза на истината имахме страховит колектив. Всички момчета работихме и се раздадохме на макс и може би малко не ни доближи в решаващите моменти.

– Кого познаваш от настоящия тим и каква ще е твоята роля отвън игрището, като се има поради, че си измежду най-опитните?

– Познавам се с множеството от момчетата – с по-голямата част от тях съм работил. Има и такива измежду тях, които са ми близки другари. Със сигурност ще допринеса с каквото мога, с цел да бъде обединен тимът на и отвън игрището, само че като се има поради селекцията, не мисля, че това ще бъде сложна задача за нас.

– Без думи ли се разбирате с разпределителя Иван Станев или има какво още да отработвате като детайл във взаимоотношението между тях и кое е то?

– С Иван се познаваме от престоя ни в Хебър. Не сме играли в един тим оттогава, само че мисля, че бързо ще се сработим още веднъж.

– В Пазарджик игра и с другия разпределител в Нефтохимик – Светослав Станков.

– Светльо е едно доста надарено момче, което много израсна от времето ни дружно в Хебър. Доказа се и в чужбина и съм сигурен, че ще помогне доста на тима.

– Как се е трансформирал треньорът Атанас Петров в съпоставяне със взаимния ви интервал в Хебър?

– Мина известно време от взаимната ни работа с Атанас Петров, само че това, което ми направи усещане през миналия сезон, е, че е станал по-спокоен и невъзмутим.

– Ще имаш ли сантимент към новото попълнение Виктор Недялков, който също е кадър на Славия, и по какъв начин може да си му най-полезен – в спортно-техническо и битово отношение?

– Тази година в тима се събираме няколко някогашни състезатели от „ бялата “ школа и ще се веселя, в случай че можем взаимно да си бъдем потребни.

– Как въздейства самият град Бургас на състезателите, които идват извън в Нефтохимик за разлика от Станев и Георги Петров?

– Бургас е един страховит град със страхотни хора и аз се усещам като вкъщи си. Сигурен съм, че и момчетата, които за пръв път ще бъдат в Бургас, ще го усетят.

– Кое в Нефтохимик е друго от атмосферата в другите волейболни тимове у нас и прави отбора неповторим без значение от трансформацията за новия сезон?

– Нефтохимик е тим с обичаи във волейбола, тим, който постоянно се бори за призовите места, и е фактор в шампионата. Моето усещане е, че макар тази промяна, която се следи в последните сезони, в тима постоянно се основава страхотна атмосфера за работа, което в нашия спорт е доста скъпо и значимо.

– Нещо трепна ли ти по време на приключилите в неделя Европейски игри в Краков, като се има поради, че с националния тим завоюва едни от първите медали за България от форума – сребро в Баку преди осем години?

– Европейските игри в Баку будят доста хубави мемоари в съзнанието ми, защото тогава направих своя дебют за мъжкия народен тим. Радвам, че бях част от този тим, с който спечелихме сребърните медали от първите Европейски игри.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР