Волейблоната Суперлига за мъже на Русия ще стартира на 26

...
Волейблоната Суперлига за мъже на Русия ще стартира на 26
Коментари Харесай

Суперлигата на Русия стартира на 26 септември

Волейблоната Суперлига за мъже на Русия ще започва на 26 септември. Това реши на свое съвещание Всероссийската федерация по волейбол, на което бе одобрен формата на осъществяване на шампионата ан Русия за сезон 2020/21.

В шампионата ще вземат присъединяване 14 клуба. Вместо отказалия се от присъединяване в Суперлигата Народоосвободителна въстаническа армия (Новокуйбишевск), в елита ще играе отбора на Оренбург, който се класира втори във Висшата лига.
В постоянния сезон тимовете ще играят по два кръг (26 мача), след това ще се състоят плейофи - 3-10, 4-9, 5-8, 6-7 и шампионат на “Финална шестица” (4 - 10 април).

Плей-аут няма да се играе – в околните два сезона нито един тим няма да изпадне от Суперлигата на Русия по състезателен принцип.

Редовният сезон започва на 26 септември и би трябвало да завърши на 14 март.

“БИЗНЕС Online” научи дуелите, които ще се играят в първия кръг, който към момента не е одобрен и до 1 август може да бъде изменена датата, както и семействата.

Според предварителната информация на “БИЗНЕС Online” в първия кръг първенците от Локомотив (Новосибирск), които са водени от Пламен Консатнтинов са посетители на Енисей (Красноярск), където за втора поредна година ще играе националът Тодор Скримов.

Цветан Соколов и новият му клуб Динамо (Москва) одобряват новака Оренбуржие (Оренбург). Зенит (Казан) приема водения от Камило Плачи Факел (Новий Уренгой). Теодор Салпаров и Газпром-Югра (Сургут) са домакини на Урал (Уфа), а новият “Дрийм тийм” Зенит (Санкт-Петербург) приема бронзовия медалист Кузбасс (Кемерово).

1 кръг в Суперлигата на Русия за мъже (26 септември, събота):
Динамо-ЛО – АСК (Нижний Новгород)
Газпром-Югра (Сургут) – Урал (Уфа)
Белогорие (Белгород) – Самотлор (Нижневартовск)
Зенит-Казан – Факел (Новый Уренгой)
Зенит (Санкт-Петербург) – Кузбас (Кемерово)
Енисей (Красноярск) – Локомотив (Новосибирск)
Динамо (Москва) – Оренбуржие (Оренбург).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР