Волен СидеровКристиян ВигенинЕмил РадевБСП поиска премиерът Бойко Борисов да се

...
Волен СидеровКристиян ВигенинЕмил РадевБСП поиска премиерът Бойко Борисов да се
Коментари Харесай

БСП иска Борисов да обясни за привикването на посланик Коцев

Волен СидеровКристиян ВигенинЕмил Радев Българска социалистическа партия изиска министър председателят Бойко Борисов да се яви в Народното събрание и да даде пояснения за решението си да извика за съвещания българския дипломат в Русия Бойко Коцев . Вчера стана ясно, че министър-председателят е взел тази дипломатическа мярка .
 
Вчера министър председателят е провел диалог с Коцев, с цел да обсъдят случая " Скрипал ", реакциите на Русия и Европейския съюз и да го извика за съвещания в България.
 Емил Радев, евродепутат dariknews.bg
Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев разяснява сбито тематиката. " Такива похищения (отравянето на Скрипал и щерка му Юлия - бел. ред.) са удар и върху върховенството на закона в дадените страни и демонстрират, че с такива способи в 21 век не би трябвало изобщо да се разрешава да се работи. България е солидарна. Ние извикахме нашия дипломат за съвещания. Важното е в действителност да покажем и взаимност, само че е значимо и да запазим естествени двустранните връзки с Русия ", сподели Радев.

От опозицията обаче не одобриха по този начин умерено тематиката. Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия заяви, че социалистите упорстват Борисов да се яви в Народното събрание и да даде пояснения . " Наистина сме обезпокоени от разрастващата се дипломатическа рецесия, която н аподобява една друга обстановка - интервалът на студената война. Това е мотив всяка политическа мощ в България деликатно да се замисли какво се случва в действителност. На второ място не сме задоволени от непоследователната позиция на българското държавно управление , тъй като в последните дни станахме очевидци на разнопосочни дейности на външния министър, на министър-председателя. А това в такава обстановка основава опасности и за страната. Когато се заеме една позиция, тя би трябвало да се отстоява ", сподели Кристиян Вигенин.

 Волен Сидеров БГНЕС
Коалиционните сътрудници в ръководството – Обединените патриоти, пък желаеха Коалиционен съвет, с цел да бъде разисквана темат а. Въпреки това водачът на " Атака " Волен Сидеров поддържа дейностите на държавното управление.
 


" До момента ние водим уравновесена политика , за което приветствам министър-председателя. Не ме интересува кой какво ще каже - че го лаская или не, само че това е вярната политика. В този случай България би трябвало точно, на аптекарски везни да поддържа салдото в връзките. Не би трябвало да се бърза с внезапни придвижвания, не би трябвало да се вършат дипломатически ходове, отзоваване на посланици и прочие - това никога. Аз знам, че има напън от вън, само че нашият претекст да не вършим внезапни придвижвания би трябвало да бъде, че този случай не е обяснен до дъно, няма съответни, ясни, твърди доказателства за ролята на Русия в него и в тази връзка и по този мотив ние не сме длъжни да вършим внезапни ходове ", сподели Сидеров.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР