Волен Сидеров заяви в кулоарите на парламента, че до момента

...
Волен Сидеров заяви в кулоарите на парламента, че до момента
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Никога не съм поставял искане да оглавя листата за евроизборите

Волен Сидеров съобщи в коридорите на Народното събрание, че досега в никакъв случай не е поставял пред сътрудниците си от „ Обединени патриоти “ ултиматум той да оглави листата за евроизборите. От шест месеца той само се е интересувал от това дали „ дребната коалиция “ отива дружно на изборите за Европейски парламент през май 2019 година

„ Появиха се неправилни внушения, че аз съм желал да повеждам някаква листа. Никога, нито във формата на ПГ, нито във формата на Патриотичната коалиция не е ставало въпрос аз да повеждам каквото и да било “, уточни водачът на Атака.

Той разяснява че в случай че изгубят този избор следващата година, това ще се отрази и на стабилността на ръководещата коалиция, която съгласно Сидеров няма огромни шансове, в случай че левите и ПЕС завоюват евровота.

„ Без нашият общ триумф с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на Българска социалистическа партия и ПЕС, отиваме на предварителни избори. Мисля, че всяко дете от първи до четвърти клас го схваща, елементарна аритметика. Тези евроизбори ще бъдат ключът към оцеляването на цялото държавно управление. Или ще доведат, или няма до предварителни избори “, разяснява той.

Атака не е търсила нови сътрудници за евровота, тъй като още не е получила отговор от сътрудниците си в патриотичната коалиция.

Лидерът на Атака отхвърли и прогнозите за земетресения в патриотичната коалиция след връщането на Валери Симеонов като народен представител в Народното събрание.

Сидеров съобщи, че депутатите от неговата партия и персонално той не са подкрепили в зала кандидатурата на Марияна Николова за поста вицепремиер, тъй като не я познават, а и вицепремиерското място е в квотата на НФСБ.

„ Въобще не е нужно моето утвърждение. Госпожата не я познавам като политик и политически опит “, добави той.

Сидеров напомни, че той е предложил поста на вицепремиер след оставката на Валери Симеонов да остане незает, само че не са се съобразили с неговото мнение. Както и че Атака е направила най-вече взаимни отстъпки, когато са подготвяни листите и от съответствие 3:2:1 съгласно статистиката от изборите, Сидеров се е съгласил извоюваните места да се разделят на три в съответствие 1:1:1, а в този момент партията му има минимум депутати в Народното събрание.

На въпрос на tribune.bg по отношение на ангажирането на министър-председателя да сложи в ръководещата коалиция въпроса за намаляването на държавните дотации за партиите, Волен Сидеров се разгласи „ за “ намаляването на партийните дотации. Според него това да се обмисли рационално.

„ Той има и други страни този въпрос. Ако не ги финансира страната, по какъв начин ще се финансират. Има страни, които са решили и това, да вземем за пример спонсорство от частни лица и компании. Всичко може да се преразгледа, само че очевидно тези дотации нервират “, съобщи водачът на Атака. По негови калкулации общо тези дотации са по-малко от бюджета на медии или на Народното събрание дори. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР