Волен Сидеров Лидерът на Атака и коалиционен партньор на управляващата

...
Волен Сидеров Лидерът на Атака и коалиционен партньор на управляващата
Коментари Харесай

Сидеров призова да признаем Крим, за да завоюваме пазара му


Волен Сидеров

Лидерът на " Атака " и съдружен сътрудник на ръководещата ГЕРБ Волен Сидеров, който нееднократно е заявявал, че Крим не е анексиран или окупиран от Москва - в прорез с формалната позиция на ГЕРБ и на сътрудниците на страната от Европейски Съюз и Съединени американски щати, в неделя отиде по-далеч с косвен апел към София да признае присъединението на полуострова към Руската федерация.

" Ако в този момент ние признаем Крим, ще бъдем първите и ще почнем да търгуваме, а там желаят всичко ", съобщи той пред Нова телевизия.

" Защо да не бъдем ние, а да оставим немски, френски, белгийски и други компании да стъпят там ", аргументира се Сидеров. Той съобщи, че е подготвен да се обзаложи с " Цветанов и други сходни, като като него, че ще кажат – да, беше прав за Крим, тъй като Крим няма да се върне повече в Украйна ".

" Крим ще си остане съветски и тогава какво да създадем пред обективната действителност, с изключение на да я признаем?, попита Сидеров.

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година в нарушаване на интернационалното законодателство. Европейският съюз и Съединени американски щати вкараха наказания против съветски лица и компании имащи пръст в интервенцията, които работят и през днешния ден.

Коментарът на Сидеров пристигна откакто бе запитан " има ли дуплика " на изявление на ръководителя на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов, който в събота след междупарламентарно съвещание Европейски парламент - Конгрес на Съединени американски щати сподели, че Русия и Китай са опасност за мира.

" Аз постоянно съм казвал, че съм подготвен да направя неделно учебно заведение, да експортирам лекции. Готов съм на господин Цветанов да му обясня, за какво не се приказва по този начин и каква е вредата за България, не за Русия и Китай, сещайте се на тях какъв брой им пука ", уточни Сидеров. Той дефинира думите на Цветанов като " груба политическа неточност и дипломатически гаф ", само че отбрани себе си за отправяните нападки против Съединени американски щати, които не били същото.

" Такива думи не се приказват от ръководител на ръководещата партия в Народното събрание ", сподели Сидеров.

" Радвам се, че след толкоз години в българската политика направих една школа. Сега виждам, че водачите на най-голямата дясна и най-голямата лява партия приказват тези, които аз съм излагал през годините ", сподели още Сидеров за мненията на премиера Бойко Борисов във връзка мигрантската рецесия.

" Миналата седмица лидерката на опозицията подлагаше на критика държавното управление за какво не взима повече ограничения за мигранти. През 2013-2014-та аз предлагах същото, имаше техен министър председател – Орешарски. Предлагах затваряне на границата. Сега го слушам от премиера същото нещо. Е, след 5-6 години забавяне, само че отново се чува. Това е добре, тъй като най-сетне България показва на глас това, което е нейният интерес. Чувам от премиера нещо, което преди години щеше да е наречено шовинизъм, национализъм ", сподели Сидеров.

Той разяснява още, че образуването на мигрантски центрове отвън Европейски Съюз към този момент е механически въпрос, който би трябвало да се реши на формата Съвет на върха.

" Идеята на Борисов е доста добра. Извън, а не вътре да ни карат да построим общежития. А на открито, тъй като да подчертая, това са противозаконни, това са извършители. Още го има в Наказателния кодекс, да напомня. Оттук нататък, в случай че стартира да се ползва това ще е една спирачка, тъй като не са прекъснати нещата. Не е свършила тази упоритост на огромните империи, да поставят ръка на територии и да разбъркват цели проблеми”, съобщи Сидеров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР