Военновъздушните сили на САЩ представиха най-новия си ядрен стелт бомбардировач

...
Военновъздушните сили на САЩ представиха най-новия си ядрен стелт бомбардировач
Коментари Харесай

Невидим за радари: Новият бомбардировач на САЩ ще струва $700 млн.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати показаха най-новия си нуклеарен стелт бомбардировач B-21, който последователно ще размени самолетите, употребявани за първи път през Студената война, предава BBC.

Както се очакваше, съответни детайлности за самолета остават забулени в загадка. Но министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че това е „ удостоверение за трайните преимущества на Америка в изобретателността и нововъведенията. “

B-21 Raider бе показан по време на гала в петък в завода на производителя Northrop Grumman в Калифорния.

Първият нов бомбардировач може да коства близо 700 милиона $ според от характерностите и може да носи нуклеарни и стандартни оръжия. Той ще е изцяло незабележим за радарите, а също по този начин има опция да се ръководи безпилотно.

Остин сподели, че самолетът ще предложи забележителен прогрес в съпоставяне със съществуващите бомбардировачи в американския флот, заявявайки, че „ даже и най-сложните системи за противовъздушна защита ще се затруднят да открият B-21 в небето. “

Петдесет години прогрес в технологията са вложени в този аероплан “, сподели Остин.

Той добави, че самолетът също по този начин е издигнат с „ архитектура на отворена система “, която разрешава вграждането на „ нови оръжия, които даже още не са изобретени “.

Въпреки че капацитетът за полет без екипаж не бе упоменат по време на церемонията, представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати сподели, че самолетът е „ гарантиран за тази опция, само че не е взето решение да лети без екипаж “.

Първият полет на B-21 се чака да бъде осъществен през идната година. В последна сметка той ще размени моделите B-1 и B-2. Военновъздушни сили на Съединени американски щати възнамеряват да придобият най-малко 100 такива бомбардировачи.

В момента се създават шест самолета, сподели производителят, добавяйки, че те ще включват „ идващото потомство стелт “ и че се употребяват неуточнени „ нови индустриални техники и материали “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинNorthrop Grumman стелт бомбардировач военновъздушни сили войска на Съединени американски щати ПоследниНай-четениИновации 124 Невидим за радари: Новият бомбардировач на Съединени американски щати ще коства $700 млн. Списанието 284 Обратно в офиса Политика 360 Борисов: ГЕРБ ще предложи държавно управление от специалисти Политика 828 Русия: Ценовият таван на съветския нефт е „ рисков “ Компании 7454 „ Транспрес “ откри логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева в България Политика Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР